Két mentőhelikopter is érkezett a bodoglári tömegbalesethez! – Képek

Nem sokkal 17-óra után egy román és egy magyar rendszámú mikrobusz ütközött a bodoglári elágazásnál. 12 ember sérült meg a balesetben, közülük négyen súlyos, nyolcan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. május 12-én 17 órakor az 5405-ös számú út 22-es kilométerszelvénye közelében két kisbusz összeütközött. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba csapódott és felborult, a másik fának ütközött. A roncsokból egy embert a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki.

Két mentőhelikopter is érkezett a sérültekért. Az elsődleges vizsgálatok szerint négyen súlyosan, nyolcan pedig könnyebben megsérültek. Két súlyos sérültet a helikopterek szállítottak el, a másik kettőt pedig rohammentőkkel vittek kórházba. Úgy tudjuk, egy halasi férfi is van a sérültek között.

A szétszóródott holmik között több mobiltelefon is volt, melyeken a balesetet szenvedetteket folyamatosan hívták. Az egyik készüléket a helyszínek lévő munkatársunk találta meg: a mobil bele volt fúródva a földbe.

Bodoglárnál már feloldották a teljes útéezárást a helyszínelés és a műszaki mentés alatt, földutakon kellett kerülni. Helyszíni információk alapján úgy tudjuk, hogy a balesetet egy román vendégmunkásokat szállító jármű okozhatta, amely – az elsődleges adatok szerint – elmulasztotta az elsőbbség megadását. Az eset körülményeit  a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Halasinfo