Késsel fenyegetve rabolta ki kiskorú unokatestvérét

 

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves kiskunmajsai férfi ellen, aki 2017. november 20-án hajnalban Kiskunmajsán egy konyhakéssel fenyegetőzve mobiltelefont rabolt saját kiskorú unokatestvérétől.

A vádlott hajnali 1 óra körüli időben rokonaival gyalogolt Kiskunmajsa egyik utcáján. Ennek során felfigyelt kiskorú unokatestvérére. Elhatározta, ráveszi a fiút arra, hogy adják zálogba a 25.000 forint értékű mobiltelefonját. A telefonért kapott pénzből a vádlott kábítószert akart venni.

Az unokatestvér azonban hallani sem akart a zálogba adásról. A vádlott a visszautasítást hallva elővett egy konyhakést, azt a sértett hasa irányába tartotta és azzal fenyegetőzött, hogy megszurkálja. Ezzel egy időben kitépte a megfélemlített kiskorú kezéből a telefont, majd elszaladt a helyszínről.

A vádlott még aznap éjjel eladta a telefont egy ismerősének. Az ismerős azonban – miután megtudta, hogy a telefon bűncselekményből származik – még hajnalban visszaadta a mobiltelefont a sértettnek, így a kár megtérült.

A büntetett előéletű, többszörös és különös visszaeső vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész indítványozta azt is, hogy a bíróság a telefonért kapott 3.000 forintra rendeljen el vagyonelkobzást. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

keol.hu

További friss hírek