Képzési és kisgyermekes támogatás: még lehet pályázni

A kiskunmajsai városházán aláírták a támogatói szerződéseket azok a nyertes majsai pályázók, akik egy helyben maradást segítő program keretében havi 40 ezer forintban részesülnek 16 hónapon keresztül. Van még lehetőség pályázni.

Az EFOP 1.2.11-16-2017-00015 elnevezésű program keretében 18 és 35 közötti fiatalok pályázhattak önkormányzati lakásra, képzési támogatásra vagy kisgyermekes családok által igényelhető támogatásra.

Az önkormányzati lakások már mind “gazdára találtak”, esetükben a szerződés aláírása novemberre várható.

A ,,Kiskunmajsát választom” című pályázaton – amely 18 és 35 év közötti fiatalok számára 16 hónapon keresztül nyújt havi 40.246 forint képzési támogatást – eddig hatan nyertek, de még van kilenc hely, így érdemes az igényeket benyújtani. A pályázóknak Kiskunmajsán kell lakniuk vagy ide kell költözniük, illetve nappali, esti vagy levelező tagozaton felsőfokú vagy érettségire épülő szakképesítés megszerzésére irányuló iskolai tanulmányokat kell folytatnia. További részletek itt.

A18-35 év közötti kisgyermekes családokat segítő pályázat keretében szintén 40.246 Ft/hó támogatásra nyílik lehetőség 16 hónapon keresztül. Ezzel eddig tízen éltek, még öt támogatásra van lehetőség. A pályázók családoknak vállalniuk kell, hogy a támogatás ideje alatt és azt követően legalább 1 évig életvitelszerűen, lakcímmel rendelkezve Kiskunmajsán maradnak és legalább a szülők egyike Kiskunmajsa közigazgatási területén lévő munkahelyen dolgozik, vagy folytat vállalkozói tevékenységet. A további részleteket itt találja. 

Az utóbbi két támogatási forma nyertes pályázóival ma írták alá a szerződést a majsai városházán. Aki most szeretne pályázni, annak erre október 24-ig van lehetősége.

Bővebb információ:
Fülöpné Kiss Katalin
+36 70/510-6308

További friss hírek