Katolikus hírek: elhunytak, misszós kereszt, Szent Mónika

Aktuális hírek a kiskunmajsai római katolikus plébániáról. 

Anyakönyvi hírek:

Elhunytak:

Nagy Józsefné Csendes Erzsébet 81 éves

Csontos Ferencné Kocsis-Péter Erzsébet 92 éves

Nyerges Gyula György 83 éves

Hírek:

Missziós kereszt

Július 29-én, hétfőn kb. 14 órakor érkezik, és 31-én, szerdán kb. 11 óráig lesz templomunkban a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a Missziós kereszt, amelyen a Szent Kereszt egy darabja, illetve a magyar vonatkozású szentek ereklyéi vannak elhelyezve. A kereszt itt tartózkodása alatt több liturgikus esemény, szertartás is lesz a templomban. Kérjük a híveket, hogy minél nagyobb számban kapcsolódjanak be az eseménybe. A három nap részletes programja a templomi  hirdetőtáblán olvasható.

Dispozíció

Július 28-án, vasárnap este közös szentmisét tartunk a régi és az új káplán atyákkal. A mise után a plébánia udvarán várjuk a híveket egy szerény agapéra és kötetlen beszélgetésre. Egyúttal kérjük a hívek sütemény felajánlásait, melyeket július 28-án 16 órára lehet behozni a plébániára. Előre is köszönjük a segítséget!

Szent Mónika Közösség

A szervezők hívják és várják az édesanyákat, nagymamákat a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége országos találkozójára, amely augusztus 24-én, szombaton Budapesten a VII. kerületi Szent Erzsébet templomban lesz. Utazás különbusszal, amely reggel fél 6-kor indul a templom elől. A busz költsége 2500 Ft/fő, melynek befizetésével válik a jelentkezés érvényessé. Jelentkezés a plébánián vagy Konczné Bartal Évánál.

További friss hírek