Kapus akcióban, újabb feljelentés

kapus1Nem csitulnak a kedélyek Kiskunfélegyházán.

Kapus Krisztián polgármester offenzívát indított az online és nyomtatásban is megjelenő Félegyházi Közlöny című önkormányzati lap ellen. Nem csak az újság ügyvezetőjét, Tóth Tímeát mentette fel a munkavégzés alól, hanem a zárakat is lecseréltette a szerkesztőség ajtaján, az online felületről pedig eltűnt a www.felegyhazikozolony.hu oldal. Ennél is nagyobb meglepetés érte a lap munkatársait, amikor az újság következő számát elküldték a nyomdába: onnan ugyanis azt a tájékoztatást kapták, hogy a lapot már nyomják. Mint kiderült, ezt Kapus Krisztián megrendelésére tették, aki írásban nyilatkozott arról is, hogy minden jogi felelősséget személyesen vállal a kiadvánnyal kapcsolatban. Az időközben a www.felegyhazikozlony.eu címre átkerült hírportál azt írtam, hogy ez a felelősségvállalás azért is bír jelentős súllyal, mert a Félegyházi Közlöny mint sajtótermék nyilvántartásba vétele a Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft. javára történt, tehát Kapus Krisztián ennek a sajtóterméknek kiadásához szükséges engedélynek nincs a birtokában, azt nem adhatja ki.

A történet azonban még nem ért véget: a Kapus ellen lázadó, Csányi Józseffel együtt induló fideszesek feljelentést tettek az ügyben mellett kényszerítés, csalás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt.

A lap ügyvezetője egyébként nem fogadta el a felmentését, mint írta: „a levélben foglaltak a velem szemben a munkáltatói jogot gyakorló képviselőtestület felhatalmazását nélkülözték, és amennyiben az abban foglaltaknak eleget tennék, úgy éppen az önkormányzati választásokig vált volna lehetetlenné tevékenységem, az abban foglaltakat nem fogadtam el, és a történtekről értesítettem a képviselőtestület tagjait”.

majsainfo

MI

További friss hírek