Kamuprofilt készített valaki a kiskunhalasi polgármester adatait felhasználva

Kamuprofillal reklámozott hitelt ismeretlen személy a Facebookon, Fülöp Róbert kiskunhalasi polgármester képeit, nevét és adatait felhasználva. 

Bár a reklám időközben eltűnt, a polgármester képei és neve még mindig látható a facebook.com/hamed.samare oldalon. Munkahelynek Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalát adták meg, a beosztás azonban maradt, polgármestert írt ki az álprofil – vélhetően román állampolgárságú – készítője.  Több gyanútlan ismerőse is akadt már a hamis profilnak, többnyire halasiak. Azért, mielőtt bármire rákattintunk a közösségi oldalon, érdemes alaposabban megvizsgálni, hogy mi is az valójában!

Emiatt Kiskunhalas polgármestere az alábbi közleményben tájékoztatja a lakosságot:

“Többen jelezték, hogy nevemmel, arcképemmel visszaélve csalók, tört magyarsággal hitel ajánlatokat tesznek privát üzeneteken keresztül. Az üzenthez tartozó Facebook-profil Romániában készült. Többen jelentettük már a Facebook felé, hogy álprofilról van szó, de eddig eredménytelenül. Azt a visszajelzést kaptuk, hogy nem ütközik a közösségi média irányelveibe. Amennyiben Önöket is felkeresték ajánlatukkal, kérem, vegyék figyelembe, hogy csalók áldozataivá válhatnak. És ha tehetik, jelentsék, hogy adat tolvajokról van szó.
Az álprofil elérhetősége: https://www.facebook.com/hamed.samare

Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel; Fülöp Róbert, Kiskunhalas Város polgármestere”

További friss hírek