Kamerákkal védenék a temetőt a vandáloktól

temetoFolytatódnak a megbeszélések a városvezetés és az egyházközség között. 

Mint arról beszámoltunk, az egyházközséget nem csak az egyik készülő temetői síremlék megrongálása és ellopása háborította fel. Mint közleményükben írták: “a temetőkkel kapcsolatos problémák túlmutatnak az egyházközség keretein, és feltesszük a kérdést: kinek és mit kellene tenni azért, hogy Kiskunmajsán olyan közállapotok uralkodjanak, ahol nem törik fel a hívek adományából több százezer forintért készítettet, lezárt temetői kapukat, nem rongálják a kerítést és a temetői növényzetet, nem lopják el a sírokról a virágokat, locsolókannákat és általában betartják a temetői szabályzatot”.

Kosik Sándor, az egyházközség vezetője múlt héten tárgyalt Faludi Tamás polgármesterrel a probléma megoldásáról. A megbeszélésen – amelyen a temetőt üzemeltető SZIGÜ Zrt. képviselője is jelen volt – felmerült, hogy a kamerarendszer bővítésével lehetne megelőzni a rongálásokat. A Fő utcára, a Szent Korona utcára és a felső-temető főbejáratához lehetne újabb kamerákat telepíteni a polgármester szerint.

Az engedélyeztetést és a tervezést a város magára vállalná, a beruházási összeg egymillió forint körül lenne. A kérdésben döntés nem született, az egyházközség megtárgyalja a felvetést, az egyeztetések pedig ezen a héten a rendőrség és a polgárőrség bevonásával folytatódnak.

A rongálás és a lopás ügyében egyébként a rendőrség hivatalból indított nyomozást.

majsainfo

MajsaInfo

További friss hírek