Kadét kaland a Tomori-gimnáziumban

kép: honvedelem.hu

A Honvéd Kadét Program keretében számos fiatal vesz részt a napokban honvédelmi tematikájú, motivációs táborban.

A kadétok az ország különböző pontjain, három napon át ismerkednek a Magyar Honvédség és a magyar katonák mindennapjaival.

A honvéd kadét ágazati szakképzésbe felvételt nyert diákok minden évben – a gólyatáborokhoz hasonló – motivációs csapatépítő táborokban vesznek részt. A három napos, úgynevezett békatáborban lehetőségük nyílik megismerni a katonaélet sajátosságait, valamint belekóstolhatnak abba is, hogy mi vár rájuk az elkövetkező négy évben. A tanulmányaikat jövő héten megkezdő fiatalok elsajátítanak néhány alapvető katonai mozgásformát, a legfontosabb szabályokat, valamint betekintést kapnak a hadtörténelem egy-egy korszakába is.
Nem volt ez másként a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium második honvéd kadét szakgimnáziumi osztályánál sem: a növendékek – többek között – airsoft-céllövészetet gyakorolnak, éjszakai kalandtúrán és akadálypályán teszik próbára fizikai erőnlétüket. Ezen felül sok olyan, a mindennapi életben is alkalmazható ismeretekre tesznek szert, mint a tájékozódás, az újraélesztés és az elsősegélynyújtás alapjai.

https://honvedelem.hu/hirek/kadet-kaland.html

A honvedelem.hu beszámolója.

További friss hírek