„Jövőd a tét” – pályaválasztási tanácsok

palyavalaszt
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által hagyományosan rendezett Pályaválasztási Kiállításra a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulókat, a pedagógusokat és a szülőket várják a szervezők október hónapban. A térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőttképző-intézmények ajánlatairól, illetve élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg.

A rendezvény három helyszínen valósul meg, 2014. október 9-én (csütörtökön) Baján, a Posta Sándor Sportcsarnokban, 2014. október 17-18-án (pénteken, szombaton) Kecskeméten, a Lánchíd utcai Sportcsarnokban, valamint 2014. október 21-én Kalocsán Városi Sportcsarnokban. A kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőttképző-intézmények ajánlatairól, illetve élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg, valamint pályaválasztási tanácsot kérhetnek.A három helyszínen közel 140 kiállító nyújt lehetőséget a fiataloknak eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Honvédség, a Kecskeméti és Kalocsai Rendőrkapitányság és a BKM-i Katasztrófavédelmi Felügyelőség (Tűzoltóság) szintén részt vesz a kiállításon, emelve a rendezvény színvonalát.

Minden helyszínen a Munkaügyi Központ, szolgáltatásaival és EURÓPA szigettel is várják a látogatókat.

Az EURÓPA SZIGET szolgáltatásai között találhatóak a Nemzeti Pályainformációs Központ, az Europass – Tempus Közalapítvány, a Helpi, a Europe Direct, amelyek a külföldön elvégezhető tanulási formákról adnak tájékoztatást. Programok között a gyerekek nagy örömére lesz:
Szabadtéri lovasbemutató
Rendőr, tűzoltó, honvédségi szabadtéri járműbemutató
Színpadi kvízjátékok
Folyamatos tombolasorsolás

Külső helyszínen a fogadó cégeknél a BKM-i IPARKAMARA szervezésében üzemlátogatásra kerül sor.


Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

majsainfo

 

További friss hírek