Jelöltek, akikről nem tudunk semmit

portrekVasárnap, az országgyűlési választáson 15 egyéni képviselő közül választhatunk. A MajsaInfo megpróbálta feltérképezni a bőséges kínálatot, mérsékelt sikerrel.

Korábbi cikkünkben a vasárnapi választás szavazólapjait mutattuk meg a MajsaInfo olvasóinak. Ezúttal a választásban is segítséget szeretnénk nyújtani – különös tekintettel arra, hogy meglehetősen nagy a választék.

Ezért azt a módszert követtük, hogy az új, vagy nem közismert pártok még kevésbé közismert jelöltjeinek nevét (pártjukkal együtt) beütöttük a Google keresőbe, hátha megtudunk valamit  róluk, programjukról, az országgal-térséggel kapcsolatos elképzeléseikről.

Az alábbiakban azokat a jelölteket foglaljuk csokorba, akikről semmit, vagy alig valamit sikerült így megtudnunk. Ha bárkinek van bővebb információja, kérjük segítsen!

Szóval:

Nagy kihívás előtt áll az a választó, aki Rostás Saroltáról, az Együtt 2014 párt jelöltjéről szeretne informálódni. Már eleve a párt neve is megtévesztheti a figyelmetlen érdeklődőt, hiszen nem a Bajnai-féle Együtt-ről van szó, hanem egy olyan szervezetről, amely jó érzékkel Bajnaiék előtt levédte már ezt a nevet. A párt honlapja két oldalból áll – viszont az új pártfinanszírozási jogszabályoknak köszönhetően 150 millió közpénzre jogosultak.

Bajban voltunk a Határon Túliak Pártja jelöltje, Ráska Ferenc János esetében is. Pártja neve mellett ráadásul még logó sem szerepel a szavazólapon, pártja pedig nem tudott országos listát állítani.

Vályi Bettináról (Magyar Demokratikus Unió) annyit sikerült megtudnunk, hogy egy nőről van szó. Persze ez a Google nélkül is ment volna.

valasztas2010_1392976501

Bálint Gyula és az általa létrehozott Rend, Szabadság, Jólét Párt igazi csemege a politikai bulvár kedvelőinek. A gátéri férfi a Szuperinfóban keresett „önzetlen aktivistákat, személyes segítőket a választásokra és hosszabb távra is”.

De ennél is többet lehet róla megtudni honlapjukon, ahol így mutatkozik be: „Okleveles erdőmérnök, reklámpropagandista, egyetemi éveimtől a Kisalföldnél újságíró stúdiót végzett „firkász”. Sokan festőként, társadalomkutatóként, filozófusként, hitalapítóként ismernek. Elsősorban szerényen élő földművesnek tartom magam!”

A bónusz azonban az, hogy a filozófus-hitalapítő-földműves pártelnök miként fog szavazni: „Elmegyek szavazni, de nem választok! A lapokat áthúzom, ráírom: Mindnyájan távozzatok!”

Kolompár Attiláról, a Magyar Cselekvő Párt jelöltjéről semmit nem sikerült megtudnunk. Valószínűleg egy roma férfiről lehet szó.

Szabó Bettina szintén ismeretlen jelölt. Viszont pártja, az Új Magyarország Párt 150 milliót kasszíroz a listaállítással.

Patai Antal a Schmuck-féle Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje (a párt 448 milliót kap). Megtaláltuk Facebook oldalát, ahol bemutatkozójának első mondata így szól: „Több, mint fél évszázada veszek részt a politikában”. A magunk részéről itt megálltunk, de akit érdekel, itt tanulmányozhatja Patai programját. Egyébként Facebook-oldalának összesen 15 lájkolója van.

Az MDF-utód Jólét és Szabadság Demokrata Közösség  (JESZ) jelöltje, Somodi Milán szintén sikeresen rejtőzködik. Mi azonban túljártunk az eszén, mert rábukkantunk YouTube csatornájára, amelyből kiderül ahogy a politikus aspiráns rajong az elektronikus és a rap zenéért, valamint a nagyteljesítményű gépjárművekért. De azért a tévedés jogát fenntartjuk: lehet hogy nem ugyanarról a Somodi Milánról van szó. Ja, a JESZ 448 millió forint állami támogatást kap.

A sorban utolsó „ismeretlen” jelölt Kutalik Tamás, az Összefogás Párt színeiben indul. Nem, ez nem a baloldali összefogás, hanem a másik Összefogás (ők 300 milliós állami támogatásig jutottak). A jelöltről annyit sikerült kiderítenünk, hogy „az Összefogás Párt helyi jelöltjének Kutalik Tamásnak a meghívására érkezett Kiskunfélegyházára az elmúlt héten a párt elnöke, Szepessy Zsolt.”

MajsaInfo

 

További friss hírek