Játszd újra, Csólyospálos!

 

A bajnoki címre hajtanak a csólyosi focisták.

Csólyosi futballcsapat 1991-ben, tehát 24 esztendeje nyert utoljára veretlenül bajnokságot. Az akkori gárda idegenben és itthon is minden mérkőzését megnyerte mind ősszel, mind pedig tavasszal, kivéve Kiskunfélegyházán, a Vasutassal játszott 2 : 2-es döntetlent úgy, hogy már két góllal is vezettek a mieink. A vége mégis egál lett, ezért ennek a „kisiklásnak” köszönhetően nem sikerült 100 százalékos teljesítménnyel elhódítani a bajnoki címet. Az őszi fordulók végeztével a tabella élén telelt a csapat és a tavaszi, további fényes menetelésnek köszönhetően a riválisokat utcahosszal megelőzve nyerte a trófeát az akkori alakulat.

A mostani helyzet sokban hasonlít az akkorihoz, hiszen futballistáink nagyon jól teljesítettek az őszi fordulók során és veretlenül az előkelő harmadik helyen várták a tavaszi folytatást. Az idei első négy forduló pompásra sikeredett csólyosi szempontból, hiszen Szankot 5:1-re, Soltvadkertet 3:1-re, Soltszentimrét 10:2-re győztük le, a Kiskunhalasi Spartacust pedig 1:0 arányba sikerült felülmúlni.

Ennek a nagyszerű rajtnak köszönhetően jelenleg Csólyospálos vezeti a bajnokságot, 2 ponttal megelőzve a második helyezett Izsákot. Ha közel negyedszázada az egész szezonban sikerült megőrizni az akkori csapatnak a veretlenségét, miért ne sikerülne a mostaniaknak ismét a bravúr. Ha így alakulna, hosszú szünet után újra bajnokcsapatot ünnepelhetnénk.

További jó hír, hogy kiváló csatárunk, Tóth Dominik 22 találattal vezeti a góllövőlistát Segesvári Arnold (Szank) előtt, aki 17 gólnál jár. Játékosunk kiváló formáját bizonyítja, hogy az idei 4 forduló során 9 alkalommal volt eredményes.

Csapatunk a tavaszi menetelést Csengőd ellen folytatja hazai pályán március 29-én. Sok sikert!

Á. Fúrús János, polgármester

További friss hírek