Járdaépítések támogatása

sidee

Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 26-án tartott ülésén a 41/2014. (II.26.) határozatával döntött az ingatlanok előtti közterületen történő járdaépítések támogatási lehetőségéről.

Az igényeket betonjárda és díszburkolatú járda készítésére lehet beadni ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály 10. sz. irodájában. Jelentkezési határidő: 2014. november 30.

Az igényt személyesen kell leadni, melynek során az erre a célra biztosított nyomtatványon közölni kell a létesítendő járda hosszát. Az igénylők a jelentkezés sorrendjében sorszámot kapnak.

A támogatásra vonatkozó igényt a közterületen lévő járda építésére lehet benyújtani, amennyiben a kérelmező telkén az épületre a használatbavételi engedély már kiadásra került, és a tulajdonos vállalja az előírásoknak megfelelő minőségű járda elkészítését. A támogatást elnyerők az előírt minőségi feltételekről részletes tájékoztatást fognak kapni.

Korábban megépített járdára nem jár támogatás, valamint a járdaszélességet meghaladó kapubejárók kiépítését szintén nem támogatja az Önkormányzat.

A járdaépítések az Önkormányzat által biztosított keret erejéig kerülnek támogatásra az igénybejelentés sorrendjében.

Az igényfelmérést követően a jelentkezők értesítést kapnak arról, hogy a támogatás részükre odaítélésre került-e. Csak ezután kezdődhet meg a járda kivitelezése (ettől előbb készített járda nem támogatható).

A járda elkészítését 2014. december 31-ig be kell fejezni.

A járda elkészültét be kell jelenteni, melyet a Polgármesteri Hivatal dolgozója leellenőriz, és amennyiben az megfelel az előírásoknak, a helyszínen lemért járdaméreteknek megfelelően az igénylő felveheti betonjárda készítése esetén a 1.000,-Ft/m2., díszburkolatú járda esetén az 1.500,-Ft/m2 összegű támogatást.

MajsaInfo

majsainfo

További friss hírek