Ízig-vérig disznótor Csólyospáloson

Böllércsapatok lepték el szombaton hajnalban a közösségi ház udvarát, ahol az Ízig-vérig disznótor elnevezésű kistérségi vigasságra gyülekeztek a résztvevők.

A vendégeket Á. Fúrús János, a házigazda település polgármestere köszöntötte a negyedik alkalommal megrendezett toron.

A „Jó reggelt!” valóban pálinkás volt, mert minden település – Jászszentlászló, Kömpöc, Móricgát, Kiskunmajsa, Szank, Csólyospálos –, egy-egy üveg körtepálinkát kapott, habár a csapatok is felkészültek lélekmelegítőkből. A mínusz 2 fokban fogyott a forralt bor, a tea és kemencében sült pogácsa is.

A tor áldozatainak vérét nemsokára már hagymás, sült formában kínálták és az összeszokott csapatok jól haladtak a pörköléssel, tisztítással, majd a darabolással is. A legnagyobb jószágot, egy közel 2 mázsás disznót a csólyospálosiak vágták, míg legnagyobb sikert a jászszentlászlóiak aratták, akiknek a fatüzelésű pörzsölője láttán sokan nosztalgiáztak. A lányok-asszonyok hada a reggeli sültek és májak elkészítésével nyitott és igen ízletes étkek készültek minden sátorban. A vetélkedés során kilenc kategóriába nevezhettek ételeikkel a csapatok.

A nap során kulturális programok is szórakoztatták a látogatókat, akik megkóstolhatták az elkészült ételeket is.

További friss hírek