Ivócimboráját rabolta ki 

Fegyházba kerülhet a többszörös visszaeső majsai férfi.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette és zsebtolvajlás miatt emelt vádat egy kiskunmajsai férfivel szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a 39 éves vádlott 2015. január 11-én az esti órákban együtt italozott alkalmi ismerősével Kiskunmajsán, egy borozóban. Italozás közben a vádlott eltulajdonítási szándékkal kivett a sértett kabátzsebében lévő pénztárcából 5.000 forintot, majd a tárcát visszatette. A lopást a borozó vendégei észlelték, és felszólították a vádlottat a pénz visszaadására. A vádlott tagadta a lopást, a pénzt sem adta vissza, majd 22 óra körüli időben elhagyta a borozót.

Rövidesen a sértett is haza indult, útközben azonban egy kevésbé kivilágított utcában hozzá lépett a vádlott, hátul lefogta és telefonjának átadását követelte tőle. Dulakodás közben a vádlottnak sikerült a sértett mobiltelefonját megszereznie és elhagyni a helyszínt. A vádlottat röviddel ezután előállították és a rendőri intézkedés során a telefon mellett a borozóban ellopott készpénzt is megtalálták, mindkettőt visszakapta a sértett.

A vádlott korábban hat alkalommal volt rablás miatt büntetve, ezért erőszakos többszörös visszaesőnek számít. A terhére rótt bűncselekményeket a törvény 2-12 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van, vele szemben a járási ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

MI

További friss hírek