Ismét csólyosi siker a tökfesztiválon

 

 Gigantikus zöldség termett Provics Lajosnál.

Október közepén immár hatodik alkalommal rendezték meg az évről évre egyre népszerűbb Dorozsmai Tökfesztivált. A kétnapos közösségi esemény első napján a gyermekeknek kedveskedtek a szervezők. A kicsik többek között ingyen használhatták a forgót, a kisvonatot, játékos vetélkedőkön és sorversenyeken kapcsolódhattak ki, ahol csokoládét nyerhettek, és természetesen a tökből készült finomságokat is megkóstolhatták.

A második nap a családoké volt. A művelődési ház udvarán a dorozsmaiakat reggel 8-tól estig különböző programokkal – például halászléfőző versennyel – várták. Ezúttal is volt dísztök kiállítás és vásár, tökfaragás, tökös ételeket, kürtöskalácsot, vattacukrot fogyaszthattak a látogatók. Délután kiderült, kié a legkülönlegesebb, legnagyobb és leghosszabb tök, és tökkirályt is választottak.

Az egyik versenyszámota csólyospálosi Provics Lajos nyerte, akinél nagyobb tököt az idén sem tudott senki nevezni a megmérettetésre. Lali már harmadik alkalommal diadalmaskodott a különleges versenyen, ezúttal egy 85,5  kilogrammos zöldséggel (képünkön) utasította magamögé a mezőnyt.

MI

További friss hírek