Ismét autós istentisztelet lesz a majsai református templom udvarán

kép: KVT

Május 10-én, vasárnap délelőtt 10 órakor ismét szabadtéri, autós istentiszteletet tartanak a kiskunmajsai református templom udvarán. Igét hirdet Vincze-Bodács István intézményi lelkész – tett közzé közösségi oldalán Kósa István református lelkész.

A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnökségi tanácsa arra kérte a református gyülekezeteket és lelkipásztorokat, hogy továbbra se tartsanak nyilvános istentiszteleteket. Mint közölték: “mindaddig, amíg a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem igazolják, a korábbi, március 16-i ajánlásukat vegyék figyelembe, és “továbbra se tartsanak templomokban és gyülekezeti házakban gyülekezeti közösség részvételével istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat”. Úgy fogalmaztak: “az óvintézkedések és korlátozások türelmet és gondosságot igényelnek. Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk az emberi élet védelméért gyülekezeti közösségeinkben és egész országunkban is. Bízunk lelkipásztoraink és gyülekezeti elöljáróink bölcsességében, hogy a kényszerűen meghozott rendelkezéseket betartják és betartatják, és ezzel is akadályozzák a vírusfertőzés terjedését.”

A református egyház vezetése a koronavírus-járvány miatti korlátozások hétfőtől életbe lépő enyhítésére reagált. A kormányrendelet megengedi, hogy a vallási szertartásokat megtartsák, ugyanakkor a védőtávolság megtartását előírja a szertartásokon is.
A kiskunmajsai autós istentisztelet – amit első alkalommal is sikeresen megtartottak -, megfelel minden szempontból az előírásoknak.
(KVT-MTI)

További friss hírek