Iskolatáska és tanszer gyűjtési akció

kép: kistk.hu

CsodaTáska névvel indít országos iskolatáska és tanszer gyűjtést a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Augusztus 25-ig 85 gyűjtőponton – közöttük Kiskunmajsán – várják az írószerekkel, füzetekkel megtöltött iskolatáskákat. A gyűjtést készpénzzel is lehet segíteni, az összegéből ugyancsak tanszercsomagokat vásárolnak a legszegényebb településeken élő gyerekeknek.
Az iskolatáska, a tolltartó, a füzetek, az írószerek és a tanuláshoz szükséges további eszközök beszerzése sokszor elérhetetlen a nehéz helyzetben élő, több gyermekes családoknak. A legszegényebb településeken felnövekvő gyerekek már azzal is hátrányba kerülhetnek az iskolában, hogy hiányzik a füzetük, nincs színes ceruzájuk, vagy vonalzójuk. Lemaradnak a tanulásban, kudarcok érik őket, akár szorongás is kialakulhat náluk. A gyűjtéssel nekik segít a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, új, vagy jó állapotú iskolatáskát megtöltve állítson össze iskolakezdő csomagot egy alsós vagy felsős gyermek számára.

Az is segíthet, aki nem tud csomagot összeállítani. A rászoruló gyerekek iskolakezdésére szánt összeget online támogatással az adományozz.hu oldalon keresztül is be lehet fizetni, vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTP Banknál vezetett 11784009-20200745 számlaszámára Csodatáska közleménnyel átutalni.

Forrás: KVT

További friss hírek