Iskolapadba ült a majsai városvezetés + fotók

 

Szó szerint és képletesen is: az ország egyik legsikeresebb önkormányzatának munkáját tanulmányozták.

A volt kiskunmajsai jegyző, Tárai Éva meghívására Ábrahám-Fúrús András polgármester és munkatársai ma Jászfényszarura látogattak. „A településről sok mindent elárul, hogy a polgármester, Győriné Czeglédi Márta a rendszerváltás óta hivatalban van, és gyakorlatilag azóta fejlesztenek és építkeznek – egy világos, politikai vitáktól mentes koncepció mentén” – nyilatkozta a MajsaInfónak a majsai polgármester.

A helyi ipari park legnagyobb munkáltatója a Samsung, amelynek gyárában három ezren dolgoznak, és a parkban helyet kapott további húsz vállalkozásból tíz szintén a cégóriás beszállítója.

„Az egyik legérdekesebb újítás az úgynevezett smart school volt, amelyet a Samsung támogatásával hoztak létre. A helyi iskolából idelátogató diákok táblagépeken keresztül, a legmodernebb formában tanulhatják a matematikát, fizikát, kémiát…” – folytatta Ábrahám-Fúrús András, megjegyezve, hogy egyből ajánlatot is kértek egy ilyen oktatási centrum majsai „honosítására”.

Ezen kívül tájékozódtak a pályázatok menedzselésével kapcsolatban, és megtekintették az induló vállalkozások számára kialakított, úgynevezett inkubátor házat is.

Nézze meg a látogatáson készült fotókat:

MajsaInfo

További friss hírek