Ilyen volt a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál + képek

   

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta.  

A 3 napos kulturális, sport és gasztronómiai eseményt 29-én, pénteken este a templomban Á. Fúrús János polgármester nyitotta meg, majd kezdetét vette a hangverseny, amelyen a Csólyospálosi Kamarakórus és a Csólyospálosi Tamburás Együttes működtek közre. Közben  a sportpályán megnyílt a ROCKSÁTOR, a budapesti EDDA Tribute zenekar 2 órás élő koncertjével, éjszaka pedig retro buli volt.

Másnap délelőtt immár 21. alkalommal mérte össze az erejét Csólyos és Pálos focicsapata. Ezúttal a pálosi oldalon lakók örülhettek, hiszen az őket képviselő labdarúgók 7 : 4 arányban jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.  (Az eredmény most összesítésben 11 : 10 Pálos javára. Folytatás jövő júliusban.) Az összecsapást az tette különlegessé, hogy a budapesti Varga Ferenc egy serleget ajánlott fel a mérkőzés legjobb játékosának. A választás ezúttal a pálosi oldalon küzdő Kovács Renére esett. A csólyosiak közül – a Tóth Kertészetnek köszönhetően – Telek Péter kapott trófeát, aki az idei derbi felfedezettje lett.

Közben a 18 pörköltfőző is befejezte munkáját, elkészültek az étkek, kezdetét vette az ebéd. Előtte azonban a zsűri minden bográcsból mintát vett és megállapították, hogy ebben az évben Seres Géza birkapörköltje lett a legfinomabb, így ő nyerte a versenyt.  A győztes azon szakácsok közé tartozik, aki mind a 14 versenyen indult, de diadalmaskodnia most sikerült először. A második helyet a tavalyihoz hasonlóan ismét Fodor Szabolcsnak sikerült megszerezni, míg a dobogó harmadik fokára Harkai Zoltán  állhatott fel.

A nap folyamán lebonyolításra került a pogácsasütő verseny is. A bírálók Kiss Zoltánnénak adták az első helyet, az ezüstérmet Seres Gézáné szerezte meg, míg a  harmadik Ferenczi-Németh Bettina lett.

Az idén első alkalommal vetélkedtek a süteménysütők. Összesen tizenheten neveztek, a dobogóra a következők kerültek:  1. Maróti Nándorné, 2. Rákócziné-Varga Marianna, 3. Nagymihály Patricia.

Délután a kultúráé volt a főszerep. A helyi előadók mellett színpadra lépett az Üllési „Királydinnye” Citerazenekar, Maksa Zoltán humorista poénjain nevethetett a  közönség, illetve Radics Gigi és Balázs Pali is énekelt. A gyerekeket a Fülemüle zenekar előadása szórakoztatta.

Az esti programok közül kiemelkedett az Animal Cannibals és  FREDDIE koncertje.

Az esemény keretében Á. Fúrús János polgármester és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke átadta a Csólyospálos Községért kitüntető címet is, amelyet a Képviselő-testület döntése alapján az idén elhunyt Dobos László hajdani iskolaigazgató kapott. A díjat özvegye, Veronika asszony vette át.

Július 31-én, vasárnap este a Bugaci Tanyaszínház A lúzer című előadása aratott osztatlan sikert a Közösségi Házban.  Ez volt az idei fesztivál utolsó mozzanata.

A szervezők ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik munkával vagy anyagi javakkal járultak hozzá az ünnep sikeréhez.

 

A FALUNAP FŐ TÁMOGATÓI:

Csólyospálos Község Önkormányzata

OTP Bank Nyrt.

FÓKUSZ Takarék

Fodor István

Farkas Autószerviz

Csányi Mihály

Csányi Zoltán

Á. Fúrús János

CBA Élelmiszerbolt

Németh János

Rajczi Ferenc

Bangó Pál

Csólyospálos Községért Alapítvány

Túri Zoltánné

Julinek és Tóth Kft.

Tóth Kertészet

Rabi Máté

Dr. Beat Dubs és Márta Dubs

Kegyeleti Kft.

Pálos Söröző

Felhő István

Halácsiboltok Kft.

Márta István

D-Paprika Kft.

Kocsispéter József

Egri József

Jonathermál Zrt.

Provics Zoltán

Kapásné Árvai Mónika

Dragon Tibor

Barnáné Németh Anna

Rádóczi István

KER-EX 94 Kft.

Fenyves Sörház Kft.

Paragi Ferenc

Sólya Sándor

Őstermelő Kft.

Varga Ferenc

Bali 23 Étterem

Egészségfejlesztési Iroda Kiskunmajsa

ÁRUT ADÓ Kft.

TEMESKER Kft.

Varró László

Török Zoltán

Gerescherné Molnár Mária

Kispálosi Sajtos Csilla

Kiskunmajsa Város Önkormányzata

ANLOMA Kft.

Hunyadi István

Gyémánt Ferenc

Dudás Bence

 

AKIKNEK A FINOM PÖRKÖLTEKET KÖSZÖNHETTÜK:

Harkai Zoltán, Gémes Tibor, Faragó István, Maróti Ferenc, Seres Géza, Fodor Szabolcs, Szögi István, Csányi Zoltán, Bangó Pál, Zsemberi Mihály, Karászi György, Temesvári Márton, Soós Ferenc, Rajczi István, Rajczi György, Csókási Krisztián, Pesti József, Magyar Imre.

 

A PÖRKÖLFŐZŐ VERSENY ZSŰRIJE:

Szilágyi István (Csólyospálos), Batik Tamás (Kelebia), Farkas Ferenc (Zsombó), Kálmán József (Szeged), Julinek István (Szeged), Rabi István (Kiskundorozsma), Dr. Vass Antal (Baja).

 

PÁLOS NYERTE A 21. NAGYDÍJAT. A GYŐZTES CSAPAT TAGJAI:

Buzsik Viktor, Engi János, Kapás Attila,  Baranyi Arnold, Volford Tamás, Kertész Bence, Dóka Richárd, Horpáczi Dénes, Á. Fúrús János, Dr. Szilágyi István, Sisák József, Varga Bálint, Buzsik Zsolt, Sztankovics Antal, Hódi Ádám.

 

A FESZTIVÁL SZERVEZŐBIZOTTSÁGA:

Á. Fúrús János

Csányi Mihály

Halácsi Ákos

ifj. Kapás Ferenc

Szabó Melinda

Fodor István

Sólya Gábor

Császár János

Túri Zoltánné

Sisák Nelli

Sisák Ágnes

Molnár-Fekete Marietta

Buzsik Viktor

Sisák Zsanett

 

Sólya Eliza képeiből válogattunk

Csólyospálos község Facebook oldala

 

További friss hírek