Ilyen volt a Nagy Könyvtári Show!

 

A majsai könyvtár beszámolója az Országos Könyvtári Napokról.

Tizedik alkalommal szólt október első hete országosan a könyvtárakról. A jubileumot a kiskunmajsai Városi Könyvtárban is igyekeztünk színvonalasan, eseménydúsan ünnepelni, minden napra jutott program az őszi színekbe öltöztetett könyvtárban, a napi témakörök köré rendezett könyvkiállítások díszleteiben. Nem szakítottuk meg a hagyományt, a hét minden napja más-más témakörre épült.

Kedd (október 6.) az egészség napja volt, Dr. Tóth Tibor háziorvos, baleseti sebész, 2008-ban az Év Orvosa tartott előadást korunk népbetegségéről A stressz és az egészség címmel. Figyelemfelkeltő, több korosztályt vonzó előadásával bizonyította: az emberek megtaníthatók a hatékony stressz kezelésére, így megalapozható és fenntartható a teljes mértékű egészség. Az előadásról részletes, fényképes beszámoló honlapunkon, a www.vkmajsa.hu oldalon olvasható.

A stresszoldásról, a lelki egészség fenntartásáról a Kultúrkáló, kiselejtezett könyveink vására gondoskodott, ahol nemcsak orvosi könyvek, de témakörökre bontva sok érdekes kiadvány várta és várja gazdáját.

Szerdát (október 7.) a tehetségek napjává nyilvánítottuk. Délelőtt Báb-, kézműves- és rajzkiállítást rendeztünk be a nyári táborosok kézműves munkáiból, a táborok hangulatát pedig fotókiállítás idézte meg. Délután 2. alkalommal rendeztük meg Járási Prózamondó Találkozónkat. A versenyről részletes, fényképes beszámoló honlapunkon, a www.vkmajsa.hu oldalon olvasható.

A csütörtököt (október 8.) talán nyilváníthatjuk a „kincskeresők” napjának, hiszen a „Kincskereső” és a kiskunmajsai emlékek című irodalmi esten a 80 éves Simai Mihály József Attila-díjas költő „főszereplésével” időutazáson vehettünk részt, bepillanthattunk a Kincskereső gyermek és ifjúsági irodalmi folyóirat kulisszái mögé, megidézhettük a 70-es, 80-as, 90-es évek irodalmi szellemiségét. A találkozóról részletes, fényképes beszámoló honlapunkon, a www.vkmajsa.hu oldalon olvasható.

Pénteken (október 9.) olvastunk, továbbvittük a tavaly elindított Könyvstafétát, az egész napos olvasási láncot, felváltva olvastunk könyvtárosok és olvasók. Minden résztvevőnek köszönjük, hogy családiasan, együtt feledkezhettünk bele kedvenc íróink világába. Külön öröm volt, hogy idén általános iskolások és gimnazisták is megosztották velünk kedvenc olvasmányaikat.

Szombaton (október 10-én) a Megbocsátás Napján sokak örömére ismét elengedtük a könyvtári tartozásokat.

Továbbra is várjuk kedves olvasóinkat, törzstagokat és újakat egyaránt az idei könyvtári hét jelmondatával: KÖNYVTÁRBA MENTEM, GYERE UTÁNAM!

Nagyon köszönjük támogatóink, a Nemzeti Kulturális Alap, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Megyei Könyvtár, és a helyi médiák (CATEL Kft., Sirius Rádió, Kunsági Hírlap, Majsainfo) segítségét!

Kiskunmajsai Városi Könyvtár

További friss hírek