Ilyen időre számítson karácsonykor

 

Mutatjuk, hogyan alakul a karácsonyi hétvége és az azt követő napok időjárása.

Péntek – Az ország nagy részén egész nap borús, párás, helyenként ködös időre van kilátás. Csak a nyugati tájakon szakadozhat fel néhol átmenetileg a felhőzet. Ónos szitálás, illetve hószállingózás bárhol előfordulhat. A Dunántúlon időnként megélénkül a nyugati, északnyugati szél, máshol gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -6 és -2°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +1°C között alakul.

Szombat,  szenteste– Folytatóik a borús, szürke idő, zúzmarás ködfoltokkal, csak néhol lehet kevés napsütés. Kezdetben csak ónos szitálás, illetve hószállingózás alakulhat ki, majd délutántól előbb északon, estétől már máshol is szórványosan alakulhat ki kisebb csapadék. Keleten, északkeleten kisebb havazás, havas eső, ónos eső, máshol inkább havas eső, fagyott eső, ónos eső lesz a jellemző. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -6 és -2°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +1°C között alakul.

Vasárnap, karácsony első napja – Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a nyugati tájakon lehet délután kevés napsütés. Többfelé várható kisebb csapadék. Kezdetben több helyen lehet ónos eső, északon, északkeleten havas eső, kisebb havazás is, majd napközben már egyre inkább az eső lesz a jellemző. A délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -5 és +2°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9°C között alakul.

Hétfő, karácsony második napja – A változóan felhős ég mellett országszerte számítani lehet több-kevesebb napsütésre. A felhőátvonulásokból helyenként kialakulhat zápor, a hegyekben hózápor. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -2 és +5°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12°C között alakul.

Kedd – A gyakran erősen megnövekvő felhőzet mellett néhány órás napsütésre is van kilátás. Szórványosan alakulhat ki hózápor. Az északnyugati szél többfelé erős lesz, viharos széllökésekkel. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -2 és +3°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7°C között alakul.

Készítette: Szűcs Péter, idoinfo.hu, halasinfo

További friss hírek