Így védik meg a csólyospálosiakat

 

A helyben élők biztonsága érdekében az utóbbi időszakban több fejlesztést és beruházást is megvalósított az önkormányzat.  

Január elején megkezdte működését Csólyospáloson a térfigyelő kamerarendszer, amely arra hívatott, hogy távol tartsa a bűnözőket a településtől. Az önkormányzat tavaly 7 millió forintot nyert a 17 kamera telepítésére, amely az év végén befejeződött. A térfigyelő rendszer alapjait a nagyfelbontású IP kamerák szolgálják, amelyekkel a gyengén megvilágított közterületeken is eredményesen lehet megfigyelni az esetleges közbiztonságot veszélyeztető tevékenységeket, eseményeket.

A kamerák összeköttetéséért és a felvételek rögzítéséért egy kiépített mikrohullámú hálózat felel, amelynek végpontja az önkormányzat hivatalában elhelyezett szerver.

Az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a külterület és a tanyás térségben élők biztonságát is, ezért úgy határozott, hogy a MALUPE-AGRO Kft-től korábban ajándékba kapott extrém viszonyokra (homok, sár, kátyúk) tervezett olasz gyártmányú motorkerékpárt használatba adja a körzeti megbízottnak, könnyítve ezzel tavasztól a földutakon történő közlekedését.

A főutcát igénybevevők biztonságának szolgálatára hivatottak azok a sebességet kijelző, napelemmel működő készülékek, amelyek december óta a községen áthaladó gépjárművek vezetőit az ideális sebesség megválasztására figyelmeztetik, sarkallják.

A tavalyi esztendő utolsó ülésén merült fel a képviselők részéről az a javaslat, hogy a központban gyalogátkelőt kellene létesíteni. A kialakítás előkészítése elkezdődött, a finanszírozására is mutatkozik pályázati forrásból lehetőség a jelenlegi ismeretek szerint.

MajsaInfo

További friss hírek