Így védekezhet a brutális meleg ellen

Hõség - GyékényesVasárnapra már az ország valamennyi megyéjére első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt. 

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés. A középhőmérséklet általában 24 és 27 Celsius-fok között, főként északnyugaton, illetve a városokban 27 fok fölött alakul.

Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú, az ország többi területére narancssárga vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós hőség miatt.

kanikulamap

A meterológiai előrejelzés szerint vasárnap többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon a déli szél megélénkül, északnyugaton erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között alakul.

A hőség keddre szűnik meg – írta a meteorológiai szolgálat.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a tűző napon, vegye igénybe a hűtött helyiségeket, védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítményekkel.

A kánikula ellen így tud védekezni:

kánikula

 

De ez sem rossz megoldás:

Hõség - Gyékényes

majsainfo

MajsaInfo

 

 

További friss hírek