Így ünnepelték az óvodafejlesztéseket

Ünnepélyes alapkőletételt és óvodaavatót tartottak április 16-án Kiskunmajsán, a Napsugár Óvodában.

A Bajcsy-Zsilinszky utcai telephelyen – ahol nemrégiben kezdődött meg az új épület alapozása -, az óvodások műsorát követően Á. Fúrús András polgármester és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke mondott beszédet.

Mint elhangzott: az új óvoda építésén túl, az óvoda többi épülete is hamarosan megújul, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést. Az ünnepélyes alapkőletétel előtt, Rávai Mónika alpolgármester mutatta be azokat a dokumentumokat – többi között tervrajzokat, fotókat a régi óvodáról, a majsai képviselő-testület és az óvodások névsorát -, amik az utókornak szánt üzenetként kerültek a földbe helyezett időkapszulába.

Az óvodai fejlesztések – amik mintegy 370 millió forintba kerülnek – ünneplése a Fő utcai új óvodánál folytatódott, ahol szép szavalatokkal és a zeneovisok előadásával köszöntötték a megjelenteket. A szalagátvágást követően a résztvevők megtekintették az óvoda épületét és a majsai természetbarát klub jóvoltából egy törökmogyoró csemetét is elültettek a gyerekek közreműködésével.

Szöveg: Kiskunmajsa Város Facebook-oldala

Fotók: Dabis Tibor

 

További friss hírek