Hosszan tartó hatású felületfertőtlenítést végeztek a szakrendelőben

kép: KVT
A járványügyi szabályok betartására nagy gondot fordítanak a kiskunmajsai járóbeteg szakrendelőben. Az intézmény helyiségeit a napokban Zoono-technológiával fertőtlenítették, ami hosszan tartó felületi védelmet biztosít a kórokozók ellen.
Az intézménybe belépéskor mindekinek használni kell a kézfertőtlenítőt és testhőmérsékletet is mérnek és természetesen a maszkhasználat is kötelező. Dr. Kiss Tibor főorvos elmondta, egyszerre négy-öt betegnél többet nem engedhetnek be és ennyien foglalhatnak helyet – egymástól megfelelő távolságra -, egy-egy rendelő előtt.
Az intézményvezető főorvos hozzátette: mostani helyzetben, az influenzajárvány kezdetén, össze lehet keverni Covid-19 fertőzést és az influenza fertőzéssel. Nagyon sok beteg jelentkezik lázzal, orrfolyással, de ők gyakran nem koronavírus fertőzöttek. A Covid több napig tartó magas lázzal, a szag- és ízérzékelés elvesztésével is járhat. A főorvos azt tanácsolja mindazoknak, akik ilyen tüneteket éreznek: telefonon vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, aki javaslatot tesz a megfelelő kezelési eljárásokra.

 

Forrás: KVT 

További friss hírek