Hogyan folytassunk egészséges életmódot irodai munkahelyen?

Hogyan éljünk egészségesen, amikor egész nap az irodában vagyunk? Könnyen, és ez teljesen reális.
A Jooble állásgyűjtő portál felmérése szerint kevesebb, mint 10%-a az irodai dolgozóknak folytat egészséges életmódot.

8 jó tanács, hogyan őrizzük meg fittségünket és egészségünket az irodában:

1. Teljes értékű táplálkozás.
Nincs ideje reggelizni? Mindig készítsen és vigyen magával harapnivalót. Gyümölcs, joghurt, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér sajttal sokkal jobb alternatíva, mint a hamburger és üdítő. Ezenkívül sokkal olcsóbb.
2. Egészséges nassolás.
Ha tudja, hogy nem bírja ki ebédig, válasszon valami egészségeset keksz és édesség helyett, szárított gyümölcs, magvak tökéletesek erre a célra.
3. Az ebédszünet erejéig okvetlen hagyja el az irodát.
Sétáljon el a legközelebbi kávézóig, étteremig – amire pénzéből futja. Válasszon valami meleget vagy forrót ebédre, levest vagy krémlevest, ezenkívül friss salátát.
4. Figyeljen oda munkahelye tisztaságára.
Nem csak otthon kell takarítani és port törölni. A számítógép képernyőjét, az asztalt, a telefonkagylót naponta tisztítani kell.
5. Igyon kevesebb kávét.
A kávét és teát napközben helyettesítse gyümölcslével, kompóttal és ásványvízzel. A tonizáló italok csak időleges frissülést hoznak, utánuk még fáradtabbnak érezzük magunkat.
6. Tartson szüneteket.
Legalább óránként egyszer álljon fel és sétáljon, pihenjen 5 percet. Ha van lehetőség sétáljon a friss levegőn. Testünknek és agyunknak is szükségük van pihenésre, ha egész nap ülünk estére a fáradtság és levertség garantálva van.
7. Felejtse el a liftet.
A lépcsőzés hatékony testmozgás. Ahhoz, hogy izmainkat és ereinket tónusban tartsuk jobb elfoglaltságot nem is találhatnánk.
8. Sétáljon munka után.
Fontos összetevője az egészséges életmódnak. Nem feltétlen sokáig, elég egy 15-20 perces séta, ellazít, kikapcsol és segít a munkáról az otthonra, családra hangolódni.

További információk: Jooble állásgyűjtő portál

További friss hírek