Heves zivatarokkal hidegfront közeleg

Egyes zivatargócokban felhőszakadás, jégeső és károkozó szélvihar is előfordulhat. Ma már megszűnik a kánikula, holnapra pedig megérkezik a jelentősebb lehűlés is. 

Egy lassú mozgású hidegfront közelítette meg a Kárpát-medencét, így ma már változékonyabbra fordul időjárásunk. A hűvösebb levegő zöme azonban még a határainkon kívül marad, ezért egyelőre csak kismértékben enyhül a meleg. A front előterében labilis levegő áramlik fölénk, ami kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának. Helyenként felhőszakadás, jégeső és szélvihar is előfordulhat.

Holnapra megérkezik fölénk a front, amely várhatóan lelassul felettünk, így csapadékzónája az egész nap időjárását meghatározhatja majd. Többnyire a felhőké lesz a főszerep és összességben többfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A front mögött több fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk, így jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek mindössze 21-23 fok között alakulnak.

Pénteken is a felhőké lesz a főszerep és többfelé várható eső, zápor. A hőmérsékletekben egyelőre nem várható lényeges változás, folytatódik az átlagosnál kissé hűvösebb idő.

hétvégén kissé melegszik a levegő, de az időjárás változékony jellege megmarad. Gyakran lesz erősen felhős az ég és többfelé, több alkalommal várható zápor, zivatar.

kapos.hu, Szalinay Tibor

További friss hírek