Heti Czikk-Cakk: Czikkely Panna a MajsaInfón

panna2Állandó rovatában hetente jelentkezik oldalunkon Czikkely Anna, a tehetséges majsai grafikuslány, aki nem csak rajzolni tud szépen. Hanem írni is. Többek között. Majd meglátják.

Tündéred leszek, tündéred vagyok

Mások a hangok, s mások az ízek, mikor Veled vagyok (unos-untalan). Szállnak az igék, szállnak a közhelyek. A kisujjad szeretnék lenni. Vagy a futkosó hideg selymes bőrödön képzelt, képzelgett hajnali órákban. A hang a füledben. Vagy a hangod hangja. Az a falatnyi bókokat szóró, édesen simogató dallamjáték, mely önfeledt kacagásba fordulván imádott háttérmuzsikája legkedvencebb napjaimnak.

Még a cseppek is felfelé esnek, vissza, a feneketlen égboltot gondosan bebugyoláló piszkos vattacukorfelhőkbe. Szívem piciny, rozsdás óraszerkezetének tematikus, monoton kattogásai hevesebb, hatványozott ritmusban jelzik tovább, ha közel hajolsz hozzám: csak érted. Érted?

panna1

 

Azt akarom (és véletlenül sem szeretném), hogy visszafelé járjon; ezt legjobban a talpalatnyi világon. Meg hogy húzd meg szőke, napcsillogtatta copfomat és mondd, hogy utálsz, hogy érezzem, mennyire szeretsz! Add markomba az olvadt csokid hétnyolcadát kopott farmerod farzsebéből s a kakaóscsigád édesen tocsogó közepét; lökj ki a nyikorgó hintából (mellyel az egeket szoktuk nyaldosni semmittevésünk édes perceiben), csak hogy utána hozzámérhess.

Rajzolj nekem képeket nyalókával, építs nekem égig érő homokvárat, add nekem az első kiesett, csöppnyi fogacskád, annak reményében, hogy tündéred vagyok…

Mások az álmok. Mások a képek. Az érzések is mások. Van, hogy jó minden. Van, hogy falra mászok. Nem vagyok már kis copfos szőke törpe, földbe többé nem vagyok nőve, csak ki, belőle, de a hercegemnek hiszlek. S gyermeteg, reszkető lelkem csak egy kortynyi vigaszt talál.

Hadd legyek a tündéred! Tudok varázsolni.

Mosolyt.

Írta és rajzolta: Czikkely Anna

További friss hírek