Helyi gazda nyerte a traktort! + fotók

 

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a környékbeli településekről érkező jármű gyűlt össze, hogy összemérjék tudásukat ezen a különleges „ olimpián”. 

A rendezvény kora reggel a járművek felvonulásával kezdődött a község utcáin. A vállalkozó szelleműek 6 kategóriában nevezhettek és mérhették össze tudásukat a délelőtti és délutáni versenyek során.

Kellemes színfoltja volt a rendezvénynek a hölgyek számára szervezett megmérettetés. Ebben a kategóriában Bókáné Papp Gyöngyi (Zákányszék) diadalmaskodott. Dér Andrea (Kiskunmajsa) lett a második, a dobogó 3. fokára pedig – a helyiek nem kis örömére – a csólyospálosi Kovács Nikoletta állhatott fel.

A férfiak vetélkedése a következő eredményeket hozta:

Akadályverseny

 1. Németh János (Csólyospálos)
 2. Kis Bence (Csólyospálos)
 3. Zámbó Attila (Csólyospálos)

Gyorsulási verseny

 1. Kiss Csaba (Csólyospálos)
 2. Maczkó Ferenc (Kiskunhalas)
 3. Papucsos Tibor (Zákányszék)

Erőhúzás 100 lóerőig

 1. Gregus János (Zákányszék)
 2. Mezőfi Richárd (Kiskunmajsa)
 3. Dudás Róbert (Zsombó)

 

Erőhúzás 160 lóerőig

 1. Bálint János (Kiskunmajsa)
 2. Makra Csaba (Kömpöc)
 3. Ördögh Krisztián (Domaszék)

Erőhúzás 160 lóerő felett

 1. Bóka Dávid (Röszke)
 2. Gregus János (Zákányszék)
 3. Farkas Gábor (Zákányszék)

A nem hivatalos csapatversenyt Zákányszék és Csólyospálos nyerte holtversenyben 10 – 10 ponttal, a harmadik helyen a tavalyi győztes Kiskunmajsa végzett a megszerzett 7 pontjának köszönhetően.

Most is nagy sikert aratott a délben felszolgált több mint 5 mázsa birkahúsból készített pörkölt, amelyet 16 bográcsban főztek a szakácsok, örömet szerezve ezzel közel kilencszáz kulináris élvezetet kedvelőnek. Tombolát is érdemes volt vásárolniuk a kilátogatóknak, mert a fődíj egy közel fél millió forintot érő, használt MTZ 50-es traktor volt, amelyet Csányi Zoltán helyi gazda nyert meg.

Dicséret illeti a Csólyospálosi Traktorosok Baráti Körének minden tagját, akik ezt a nagyszerű rendezvényt ismét megszervezték, lebonyolították, ezzel hozzájárultak településünk hírnevének öregbítéséhez. Köszönöm azoknak a cégeknek, vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a segítséget, akik anyagi támogatásaikkal igyekeztek hozzájárulni a 6. traktoros felvonulás és ügyességi verseny   színvonalasabbá tételéhez.

Á. Fúrús János

polgármester

Fotó: Sólya Eliza

Csólyospálos facebook oldala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További friss hírek