Helyi érték lett a Tamburás Együttes

kép: KVT

Még 2016-ban sok más városhoz és faluhoz hasonlóan Csólyospáloson is megalakult a Települési Értéktár Bizottság.

A csoport feladata a községben fellelhető helyi értékek azonosítása, számbavétele, azok minél szélesebb körben történő megismertetése, valamint gondoskodás a fennmaradásukról, védelmükről. A faluban található sok-sok érték közül első körben a bizottság összesen tízet szavazott be az értéktárba. Bekerült többek között a Földtani Feltárás, a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, a Helytörténeti Gyűjtemény, a Jézus Szíve Templom is.

A bizottság most látta elérkezettnek az időt arra, hogy újabb helyi értékeket vegyen nyilvántartásba a június közepén megtartott ülésén. A lista három új taggal bővült a döntés értelmében. Mostantól helyi értéknek számít az idén éppen 25. alkalommal megrendezendő Csólyos és Pálos közötti focimeccs, a Csólyospálos Nagydíj, a településen fellelhető négy volt tanyai iskola és a Tamburás Együttes is megkapta a kitüntető címet.

Természetesen bárki javaslatot tehet újabb helyi értékekre, és amennyiben a bizottság alkalmasnak ítéli az elképzelést, további bővítésre kerül a lista. Idevonatkozó hír még, hogy készül a javaslat a Földtani Feltárás megyei értéktárba történő felvételével kapcsolatban is – tájékoztatott Á. Fúrús János polgármester.

Forrás: KVT

További friss hírek