Házszámtábla, Kéményseprés, Csalások, Zöld hulladék

 

Az alábbiakban a Közterület- felügyelet tájékoztatását közöljük, fontos infókkal, időpontokkal együtt!

Házszámtábla

A helyi rendeletre hivatkozva a házszámtábla kötelező, melyet a tulajdonosnak kell elhelyezni az ingatlanán, viszont a hiányzó utcanév táblákról az önkormányzat gondoskodik. A városgazdálkodás tulajdonában korlátozott számban vannak házszámok, melyeket rászorultság alapján lehet átvenni a városgazdálkodásnál díjmentesen.

Érdeklődni : 06-77/481- 781 Cím: Arany János utca 4.

KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT  Képviselő-testületének 40/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete

5. Házszámtábla elhelyezésével kapcsolatos magatartás
9. §
A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el az ingatlan tulajdonosa, kezelője, aki:
1) A házszámtábla kihelyezéséről, olvasható állapotban tartásáról, szükség esetén cseréjéről, pótlásáról nem gondoskodik.
2) A közterület nevét feltüntető névtábla kihelyezését a tulajdonában, illetve használatában lévő ingatlanon megakadályozza, lehetetlenné teszi.

Kéményseprés

A Halas-Thermó Kft. megkezdte Kiskunmajsán a szilárd tüzelésű kémények ellenőrzését, szükség szerinti tisztítását. A lakástulajdonosok értesítőt kapnak, amelyben a szolgáltatás elvégzésének időpontja meg lesz határozva. Ebben az időpontban kérjük a tulajdonost, hogy tegye lehetővé a szolgáltatás elvégzését. A munkavégzés naponta 09-15- ig történik.
Felhívnánk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a szolgáltatás díjmentes. Az ellenőrzés akadályoztatása, megtagadása szabálysértési eljárást vonhat maga után.
Elérhetőség: 06-77/423- 020

Bűnmegelőzés

Kiskunmajsán és környékén az elmúlt időszakban a következő trükkös lopások, bűncselekmények történtek. Ezekből hármat említenénk:
– Tűzifa árusítás:  a közelgő fűtés szezon miatt tűzifa árusok lepték meg Kiskunmajsát és környékét ,akik nagy mennyiségű tűzifát árulnak gépkocsiról, amely nem az a mennyiség amit az eladó közöl. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy csak olyan személyekkel üzleteljenek, akik hitelesek és ne dőljenek be semmi akciós kínálatnak. Ne sajnáljuk az 1000,-Ft- ot mázsálásra, ami ténylegesen azt a mennyiséget mutatja, amennyi a fa tömege.

– Telefonos csalás: felhívják a megszerzett telefonszám alapján az illetékest, hogy nyert egy nagyobb összeget sorsolás útján és ezt átveheti annak fejében, hogy egy meghatározott összeget feltölt egy megadott telefonszámra.

– Gázolaj vásárlás: nagy mennyiségű gázolajat kínálnak fel a lakosoknak kevesebb összegért, mint amennyiért a töltőállomásokon kapható. A Mol üzemanyag megrendelő lapjához hasonló nyomtatványt töltetnek ki a csalók, átutalással kérik az összeget és utólag pedig nem kerül kiszállításra az üzemanyag.

Ha bármi ilyen illetéktelen személy jelenik meg azonnal hívják a 112, vagy a 20/539-5729 telefonszámot.
Zöld hulladék gyűjtés  2016-10.hó 3-4- 5-6- 7 napján
Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdi a biológiailag lebomló hulladék díjmentes, a cég által folyamatosan biztosított biológiailag lebomló zsák és egy kévényi mennyiségben történő begyűjtését Kiskunmajsa területén. A biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szervesanyag tartalmú hulladék elszállítása történik. A biológiailag lebomló hulladékot az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig kérjük kihelyezni és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

A keletkező apró biológiailag lebomló hulladékot pl.: fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszermaradék műanyag zsákokban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben, kévékbe kötve kell kihelyezni alkalmanként maximum 0,5 m3-t. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha kommunális

hulladékkal keveredik, akkor a biológiailag lebomló hulladék járattal nem szállítják el!

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:

Kerti hulladék:

– kötegelve, kévébe összekötve: faág, fanyesedék, gally
– műanyag zsákokban vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények,
kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék

Udvari hulladék:

– fűrészpor, faforgács, száraz szalma

Konyhai hulladék:

– zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi
származékok, élelmiszer-maradék

Kérjük, ne helyezzenek ki a biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során állati ürüléket vagy

azzal szennyezett anyagot. A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az
elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékos zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, a hulladék nem kerül a jelen gyűjtés keretében elszállításra, ennek tényéről az ingatlantulajdonos írásbeli tájékoztatást kap.

Dr. Tóth Péli Emőke  jegyző megbízásából

Közterület- Felügyelő

Bera Tamás 011959
06-77- 481-144/136 os mellék
+36-30- 62-10- 457
beratamas@kiskunmajsa.hu

 

További friss hírek