Hazatértek a “cserediákok” 

 

A napokban érkezett haza az több mint 30 dózsás diák, akik ifjúsági cserén vettek részt Kiskunmajsa testvérvárosában, Bad Schönbornban.

Az egy hetes kint tartózkodásuk alatt a csereprogramban lévő fiatalok a németországi szokásokat-kultúrát ismerhették meg, és a német és magyar diákok között szoros barátságok kötődtek.

Németországi érkezésüket követően Bad Schönborn első embere, Klaus Detlef Huge polgármester köszöntötte a magyarországi diákokat. A hét folyamán Karlsruhe, Speyer városait és a franciaországi Strasbourgot, az Európai Unió egyik legjelentősebb fellegvárát csodálhatták meg.

A búcsúesten Rudolf Knapp, a Realschule Bad Schönborn egyik pedagógusa, aki szívügyének tekinti a német és magyar kapcsolatok építését, elmondta, hogy 13 éve szervez ifjúsági cserét amivel, körülbelül 700 német diák ismerhette meg Kiskunmajsát és Magyarországot, de az idei szervezés az utolsó volt nyugdíjba vonulása miatt.

„Legyetek szorgalmasak a nyelvtanulásban” – tette hozzá Rudolf Knapp, majd azt is hangsúlyozta, hogy fontos hogy idegen nyelveket tanuljunk, mert ez által kevesebb nézeteltérés lehet a nemzetek között.

BP

További friss hírek