Három éve végzi a víziközmű-szolgáltatást a Kiskunvíz Kft. Kiskunmajsán

kép: KVT
Három éve már, hogy ismét a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. végzi a víziközmű-szolgáltatást Kiskunmajsán. Az újrakezdés óta eltelt tapasztalatokról, munkákról Mátyus Zoltán, a Kiskunvíz Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott.
– Nagyon jó érzésekkel tudok visszagondolni erre az időszakra. Zavartalan volt ebben az évben is a működés, az üzemeltetés és a szolgáltatás – mondta többi között az ügyvezető. Mint beszámolt róla: a vízágazatban az idei évben kettő darab, gerincvezeték kiváltással járó csőtörést kellett a cég szakembereinek elhárítaniuk. Mátyus Zoltán tájékoztatott az önkormányzattal közös fejlesztésekről, így például egy vízkitermeléshez szükséges búvárszivattyú vásárlásáról és az ökotanya vízvezetékének kiépítéséről. Az üdülőfaluban a Napsugár és a Sün utca kereszteződésében pedig tűzcsapot telepítettek és folyamatosan jelen voltak a főtéri munkálatoknál is. A szennyvízágazatban is sikerült az önkormányzattal közösen végrehajtani egy energiahatékonysági fejlesztést. A Félegyházi úton szennyvízcsatorna-hálózatot építettek és három szennyvízátemelő szivattyút is felújítottak. A két ágazatban így mint 10 millió forint értékű fejlesztést tudott idén elvégezni a Kiskunvíz Kft.
Mátyus Zoltán a jövő évi tervek közül megemlítette, hogy szeretnék a víztisztító a szűrőtartályait felújítani, valamint a vásártér vízellátásának megoldása is napirenden lesz. A szennyvízágazatban folytatni akarják a szivattyúk cseréjét és a szennyvíziszap tárolást és elhelyezését is meg kell oldani. Az önkormányzattal közösen szeretnének olyan támogatási forráshoz jutni, amellyel a szennyvíztelep teljes felújítása is megoldható lesz, és a tisztítómű bővítése is a tervek között szerepel.

Forrás: KVT 
További friss hírek