Halálos gázolás Majsa közelében: hajtóvadászat után adta fel magát a sofőr

Halálos baleset történt szombat este Kiskunmajsa és Csengele között között, az 54121-es út egyik bekötőútján. 

Csengele együk bekötőútján haladt az autó, amikor a szemből érkező motorossal frontális összeütközött. A nagy erejű ütközéstől a motorkerékpár az árokba csapódott, a rajta ülő férfi pedig a szántóföldre repült. Az 59 éves helybeli férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a mentők már nem tudták megmenteni az életét. A gázolás után az autó az árokban mintegy 120 métert sodródott még, majd vezetője – a gépkocsit hátrahagyva – elmenekült a helyszínről. Őt a rendőrök nagy erőkkel még kutyával is keresték az éjszaka.

A motoros hozzátartozója azt mondta, hogy a szerencsétlenül járt férfi a tanyájukról naponta megtette ezt az utat, eddig nem történt baleset. Azt is mondta, hogy volt egy másik motoros is, akit majdnem elütött az autó, így ő szemtanú is lehet. Úgy tudni, a gépkocsit vezető férfinak nem volt vezetői engedélye és egy buliból tartott haza, amikor a baleset történt. A rendőrség szakértő bevonásával még tovább vizsgálja a baleset körülményeit. Az érintett útszakaszt, mintegy 6 óra hosszára teljesen lezárták.

Frissítés:

A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, melynek során azonosították a feltételezett elkövetőt, aki elrejtőzött a hatóság elől. A hajtóvadászat során a rendőrök a helyszínt nyomkövető kutyával vizsgálták át, a férfit lakóhelyén és tartózkodási helyén is keresték. Ennek eredményeként a férfi a kora reggeli órákban feladta magát. Az 57 éves helybeli lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon. A férfit a rendőrök őrizetbe vették.

Forrás, fotók: halasinfo.hu / Donka Ferenc

 

További friss hírek