Gyász: elhunyt a legendás majsai kapus

 

Tasi, azaz Tasnádi József a majsai serdülőben kezdte a pályafutását. 

Karrierje nem mindennapi volt, hiszen roma srácként – eredeti neve Kolompár József volt – igazolta le annak idején a Kecskemét, ahol három évtizeden keresztül szolgálta a helyi labdarúgást.

tasi

 

A KTE az alábbi közleményt adta ki Tasi halála kapcsán:

“Mély fájdalommal tudatja klubunk, hogy 2015. április 30-án, 54 éves korában, elhunyt a KTE kitűnő kapusa és edzője, Tasnádi József.

Tasnádi József neve összeforrt a KTE történelmével, hiszen játékosként és edzőként, évtizedekig dolgozott a klub sikereiért. Gyerekként került Kiskunmajsáról Kecskemétre, és noha többször is eligazolt, az első hívó szóra visszatért, hiszen imádta a KTE-t. Többszörös bajnoknak mondhatja magát az NBIII-ban, összesen 30 évig szolgálta a kecskeméti labdarúgást.

Pályafutása végeztével sem szakadt el a klubtól, kapusedzőként számos fiatal játékos fejlődését segítette az utánpótlásban, illetve az NBIII-as tartalékcsapatnál is. Tasi ugyan betegeskedett az utóbbi hónapokban, de a futballtól nem tudott elszakadni, minden nap ott várta a sárga öltözőnél a korosztályos csapatok kapusait, akiknek aztán Erdei Sándorral adták a feladatokat.

Mindenki csak „Tasiként”, vagy „Tasi bácsiként” becézte a hétköznapokon, jókedve átragadt a körülötte dolgozókra is, mindig volt egy olyan története, sztorija, ami azonnal mosolyt csalt hallgatósága arcára, haragudni képtelenség volt rá.

Csapatunk fekete szalaggal, és egy perces néma főhajtással fog tisztelegni emléke előtt az MTK elleni bajnokin.

Családjának ezúton is őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni! Nyugodj Békében, Tasi! ”

MajsaInfo/KTE

 

További friss hírek