Fűnyíróra fel, temetői balhé, rendőrségi razzia

 

A nyári szünet után újra itt a MajsaInfo!

A megerősített közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik azokat a portákat, amelyeknél a tulajdonosok nem végzik el a zöldterületek ápolásával kapcsolatos feladataikat. A jövőben akár büntetést is kaphat, aki a kötelességének nem tesz eleget – írja legfrissebb számában a MajsaInfo. A lap információ szerint tervben van egy mezőőrség felállítása is, amely a külterületek rendjéért és biztonságáért felelne.

A majsai hetilap arról is ír, hogy olvasói panaszok szerint a felső temetőben rendszeres jelenség, hogy a fűkaszálás során a sírok bekoszolódnak, a dísztárgyak megsérülnek. A szolgáltató szerint azonban a hozzátartozóknak is van felelősségük.

Szintén a MajsaInfóban olvashatunk arról, hogy az elmúlt napok ittas balesetei miatt a közeljövőben razziákat tartanak majd a majsai rendőrök. Az ellenőrzések célja kizárólag az ittas vezetők kiszűrése lesz, ezért a megállított sofőröket egyetlen dolgokra kérik majd: meg kell fújniuk a szondát.

grape_256

Uniós pályázati forrásból finanszírozná az önkormányzat egy új óvoda felépítését – írja a MajsaInfo. Ezzel megszűnne az akaratlanul is kialakult roma-magyar különbségtétel, és egy minden jogszabálynak és igénynek megfelelő intézmény jönne létre. A kérdés az, hogy hol épüljön fel az új óvoda.

A MajsaInfo legfrissebb számában ezenkívül megtalálható a Majsa Napok részletes programja is.

A lap megvásárolható az ismert árusítóhelyeken!

MI

További friss hírek