Friss! Erős hidegbetörés kezdődik, hamarosan jön a szél is!

 

Viharos szél kíséretében szibériai eredetű, igen hideg léghullámok érkeznek fölénk. Erős lehűlés kezdődik, holnaptól már zord téli időre számíthatunk.

Egy ciklon hátoldalán északira fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban szibériai eredetű, egyre hidegebb levegő érkezik fölénk. A nagy hideg holnapra árasztja el térségünket, ekkor már napközben sem lesz melegebb -5 foknál. Az erős, időnként viharos északi szél miatt azonban -15 fok alatti lesz a hőérzetünk, tehát igazi zord idő várható.

A fölénk érkező levegő többnyire alacsony nedvességtartalmú lesz, ezért nagyrészt gyengén felhős időre számíthatunk, futó hózáporok azonban bárhol előfordulhatnak majd.

A hideg hullám szombaton éri el mélypontját. A hajnali órákra -15 fok közelébe csökken a hőmérséklet és napközben sem lesz melegebb -7,-5 foknál.

Csütörtök: napközben felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat futó hózápor. Az északi szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A délutáni órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul. Késő estére -6,-4 fok közé hűl a levegő.

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat hózápor. Az északi szél erős, időnként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete -10,-8 fok között alakul. A délutáni órákra -5,-3 fok közé enyhül a levegő, de a nagy szél miatt ennél jóval alacsonyabb lesz a hőérzetünk.

Szombat: többnyire napos idő várható, legfeljebb a késő esti óráktól növekedhet meg a felhőzet. Az északi szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete -14,-12 fok között alakul. A délutáni órákra -7,-5 fok közé enyhül a levegő.

Távolabbi kilátások: vasárnaptól már kissé enyhébb, nedvesebb levegő érkezik fölénk, ezért megnövekszik a felhőzet és szórványosan valószínű kisebb hószállingózás, esetleg gyenge havazás. A jövő hét közepéig folytatódik a téli idő, de már kevésbé hideg kiadásban. Jelentős havazás továbbra sem valószínű, legfeljebb kisebb hószállingózások fordulhatnak majd elő.

Szalinay Tibor, kapos.hu , halasinfo

További friss hírek