Freddie, Radics Gigi, Animal Cannibals és még sokan mások

 

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Csólyospáloson. A templomban nyílik, a Közösségi Házban zárul az idei falunapi rendezvény

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően 2016-ban is megszervezésre kerül Csólyospáloson a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál.
A 3 naposra tervezett rendezvény július 29-én, pénteken este 19 órakor a templomban megtartandó nyitó hangversennyel veszi kezdetét, amelyen a Csólyospálosi Kamarakórus, valamint a Csólyospálosi Tamburás Együttes működik közre. 20 órakor a sportpályán nyílik a ROCKSÁTOR, a budapesti EDDA Tribute zenekar 2 órás élő koncertjével, éjszaka pedig retro buli lesz.

Másnap, július 30-án, szombaton a zenés ébresztőt követően a futás szerelmeseinek  2016 méteres távot kell leküzdeniük, a messze földön híres húsfőzőink pedig ismét birkapörkölt elkészítésével szerezhetnek örömet a kulináris élvezeteket kedvelőknek. A tervek szerint ezúttal is több mázsa birkahús kerül majd a bográcsokba. A nap folyamán az érdeklődők megcsodálhatják az ország minden részéről idesereglő trabantokat is. Délelőtt immár 21. alkalommal méri össze az erejét Csólyos és Pálos focicsapata valamint megérkezik hozzánk a Buboréktündér is.

Délután a kultúráé lesz a főszerep. A helyi előadók mellett színpadra lép a kecskeméti Jóni György és zenekara, valamint Maksa Zoltán humorista is. Bemutatkozik a  közönségnek Ackermann Balázs Trabant-akrobata, aki rendhagyó mutatványaival szórakoztatja majd a publikumot. A gyerekek a Fülemüle zenekar előadásában gyönyörködhetnek koradélután.

Az esti műsorok közül kiemelkednek  Radics Gigi, az Animal Cannibals és FREDDIE (képünkön) produkciói. Ezúttal sem maradnak program nélkül a mulatós zene rajongói, hiszen Balázs Pali őket szórakoztatja majd.

Július 31-én, vasárnap délelőtt szentmise lesz a templomban, este pedig zárásként a Közösségi Házban a Bugaci Tanyaszínház  Balfék című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.  Az esemény részletes programja a Csólyospálosi Hírek júliusi számában, illetve településünk honlapján (www.csolyospalos.hu)  érhető el.

A szervezők ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik az előző években segítettek a fesztivál lebonyolításában. Ebben az esztendőben is örömmel fogadunk mindenkit, aki munkával vagy anyagi javakkal kíván hozzájárulni a helyi ünnepi rendezvényünk sikeréhez.

A rendezvény szervezői nevében:
Á. Fúrús János, polgármester

További friss hírek