FOTÓKKAL: Vastaps volt a táncosok jutalma

Tanévzáró Gála műsort adtak a PRO-ART kiskunmajsai növendékei.

A Konecsni György Művelődési Központ színháztermében két bemutatóra volt szükség ahhoz, hogy a PRO-ART Alapfokú Művészeti Iskola csaknem 200 helyi növendékének produkcióját minden érdeklődő megtekinthesse. A sikeres szezonzárás kapcsán Zsom Olivért, az intézmény igazgatóját kérdeztük.

A PRO-ART Alapfokú Művészeti Iskola és a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola jó partneri viszonyának köszönhetően immár 3 éve tanulhatnak a majsai diákok társastáncot. Az idei tanévet is egy gálaműsorral zárták: a közönség a katolikus iskola táncos növendékeinek és a PRO-ART Táncstúdió táncosainak előadásában gyönyőrködhetett június 7-én.

A mostani egy kivételesen ünnepi műsor volt, ahol a szeretet fontosságát emeltük ki. Az előadás a The Greatest Showman című film betétdalaira és mondanivalójára épült. A film főhőse egy szegény sorsú ember, aki sok munkával és igyekezettel megalakít egy különleges emberekből álló cirkuszt. Sikeres és gazdag lesz, de mohósága miatt majdnem elveszíti családját. De győz a szeretet!” – mondta a produkcióról Zsom Olivér.

A gálaműsor mondanivalójával az iskolánk küldetését is megfogalmaztuk! Minden tanulónk különböző egyéniség, más értékekkel, más tehetségekkel. Mindegy, hogy milyen környezetből is jönnek, tőlünk ugyanazt a szeretetet, törődést, segítséget kapják!” – folytatta az igazgató.

A gyerekek hihetetlen szorgalommal készültek, az előadás végére sikerült azonosulniuk a film életérzéseivel. Az előadás végén közös tánccal búcsúztak a fellépők, melyet a közönség tapsviharral jutalmazott.

Különleges csapatokat taníthatunk itt Kiskunmajsán, ahol a fegyelem és az összetartozás példaértékű, köszönhetően a katolikus iskola követelményeinek, nevelési céljainak. Bízunk benne, hogy a jövőben is ilyen szeretettel fogadnak bennünket, hogy minél több tanulóval megismertethessük a tánc felszabadító és boldogító érzését” – fogalmazott Zsom Olivér, aki megköszönte a szülőknek a bizalmát. Emellett háláját fejezte ki a támogatásért Kiskunmajsa város, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és a helyi plébániai közösség vezetőségének, illetve a sok segítségért a pedagógusoknak, az iskola minden munkatársának, valamint a művelődési központ dolgozóinak.

Jó pihenést kívánunk a nyárra! Találkozunk szeptemberben!” – tette hozzá végül az igazgató.

További friss hírek