FOTÓK: ilyen durva a szeméthelyzet Majsán

A külterületen több helyen valóságos szemméttelepek létesültek.

Lakossági szemét, veszélyes hulladék, sőt, bonott autók – szomorú látványt nyújtanak a külterületi illegális szemétlerakók Majsa környékén. Van, ahol a vélhetően adományba kapott használt ruhákat is kidobták. A szemetet pedig szanaszét hordja a szél.

Úgy tűnik tehát, hogy nem csak a belvárosban van miért büntetni a szemetelőket.

Az önkormányzat egyébként ez utóbbi eset kapcsán felhívta a figyelmet, hogy Kiskunmajsa belvárosában ugyan felszámolták a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, de a gyűjtőedények elérhetőek, bekerültek a Városgazdálkodási Intézmény területére. Az intézmény székhelyén (Kiskunmajsa, Arany J. u. 4.) munkanapokon 06:00-14:20 között van lehetőség a szelektív hulladék elhelyezésére. Nyitva tartási időben a szegedi úti hulladékudvarban is leadható a szelektíven gyűjtött hulladék (fa, építési törmelék, papír, gumi, üveg, használt elektronikai eszközök stb.).

A hulladék leadásának feltétele: a tartozásmentes szerződés, azaz a csekkek rendezettek legyenek a szolgáltató felé.

Az is fontos, hogy a lakosságnak továbbra is lehetősége van az ún. „házhoz menő” lomtalanításra. A lomtalanítást évente 2 alkalommal/ingatlan díjmentesen tudja igénybe venni az az ingatlantulajdonos, aki minden negyedévben megkapja hulladékszállításra vonatkozó számláját, valamint hátralékkal nem rendelkezik. Lomtalanítás keretében a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok, egyéb kisebb méretű tárgyak, anyagok zsákolva vagy kötegelve) kerül elszállításra. Lomtalanítási igényét a +36-20/401-9484 telefonszámon tudja jelezni.

 

További friss hírek