Fotók: Így ünnepelték az anyatejes világnapot Majsán

Péntek délután szülők, nagyszülők és gyermekek gyűltek össze a Béke téren, hogy tanuljanak, tapasztalatokat cseréljenek és nem utolsó sorban kikapcsolódjanak.

„A fő célunk az volt mutassuk meg, hogy mennyire fontos az anyatejes táplálás. A Szoptatás Világhete nem csak azokról az anyákról szól, akik elérték szoptatási céljaikat. Minden egyes olyan édesanyáról is szól, aki valaha is szoptatni szeretett volna egyetlen napig, egy hétig, egy hónapig, vagy egy évig, de nem tudott” – mondta a MajsaInfónak Pap Tünde, az egyik közreműködő. Az esemény szervezői Faludi Judit, Kocsis-Tóth Georgina Rádócziné Sipos Ágnes és Faragóné Gyöngyösi Andrea voltak.

A résztvevők tettek egy sétát is a városban: a Béke térről a központba, majd a Félegyházi úton vissza a Béke térre vezetett az útjuk.

Ezt követően volt babatorna (Ancsáné Kis Erika gyógytornásszal és TSMT terapeutával), az EFI szervezésében Dr. Sinkó Melinda laktációs tanácsadó pedig az anyatejes táplálás titkairól beszélt. A Védőnői Szolgálat  egyéni tanácsadással és meglepetéssel várta az érdeklődőket.

Ezen kívül jelen volt babahordozó tanácsadás Faragóné Gyöngyösi Andreával, Pap Tünde maminbabázni hívta az anyukákat és a kisbabákat, Dr. Törökné Kuklis Edit babszínházzal szórakoztatta a kicsiket, Illésné Évivel pedig MaNótázni lehetett. Az Arany Alapítvány jóvoltából csillámtetoválás is volt. Az anyatejes piknik egészen 19 óráig tartott.

Fotók: Dabis Tibor

További friss hírek