Fotógaléria: “sörfürdő” Szankon is

 

A pályaíráskor még Afrikára emlékeztető homoktengerben autóztak a szervezők, azonban a versenyzők már igencsak saras-lucskos pályát találtak április 24-én, Szankon. A jellemzően Budapest környéki tereprallysok a Kiskunság nedvesebb arcával találkozhattak a Sörfürdő futam vasárnapján Cserkeszőlő és Szank között. 

 E hétvégén a sörfőzés témakörében 250 kérdést tartalmazó itinerrel indultak útnak az AfricaLegend GPS pontkeresői Dabasról a Kiskunságba. Már negyedik alkalommal térnek vissza erre a vidékre, hiszen itt majdnem olyan sok homokkal találkozhatnak, mint egy sivatagban, csak nincs olyan meleg. Ezt a vasárnapi időjárás is alátámasztotta, hiszen szombaton még pólóban is izzadtak, míg vasárnap már a pulóver is kevés volt a kellemes időhöz.

Igaz néhol a terep izzasztotta meg igazán a vezetőket és navigátoraikat, mert a szanki pálya még így vizesen is feladta a leckét! Volt olyan autó, ami felfeküdt a homokbuckán, volt olyan, ami tengelyig süllyedt a lucsokban. A számítógépes értékelés után dől el, hogy a több mint 40 autó közül vajon ki lesz az első három díjazott. A legtöbben persze a kétnapos élmény kedvéért ülnek ilyenkor kocsiba – néhányan feleséggel, vagy akár gyerekkel együtt -, ám a dobogóért legalább öten tülekednek, másodpercnyi különbségekkel.

Az utolsó GPS pont után következett a vendégváró Ízek Háza, ahol közös estebéd, konyakmeggy és eredményhirdetés várt a már jóízűen sztorizgató versenyzőkre. Ezután jöhet a kocsi mosás valahol a közelben, mert a futam végére a mezőny szinte minden tagjának autója a 10-es skálán kb. 8 zsetonos. Vagyis ennyi érme kell ahhoz egy önkiszolgáló mosóban, hogy újra kívül-belül tiszta autóba üljenek a versenyzők.

Eredmények:

I.                    Wolf Offroad Team (Budapest)
II.                  Felvidék Team (Szlovákia)
III.                Speedy Team (Szolnok)

Kovács Imre fotói:

OS-MTI

További friss hírek