Fotógaléria: báloztak az “Aranyosok”

 

A Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola nevelői és szülői közössége október 22-én ismételten megszervezte a már hagyományosnak mondható bálját az Ördögsziget Rendezvényházban.

Immár három évvel ezelőtt éledt újra a hagyomány, hogy minden évben együtt szórakozzanak szülők és pedagógusok a gyermekek szereplése mellett. Korábban a két jogelőd intézmény, a Széchenyi-iskola és az Arany-iskola, évtizedeken keresztül évről évre nagy sikerrel rendezte meg báljait. Nagy jelentőséggel bír ez a rendezvény a szülő-pedagógus-tanuló hármas együttműködésében.

A nevelők óriási hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tanulók színvonalas műsorral szórakoztassák és kápráztassák el szüleiket, valamint a vendégeket. Ebben az évben a diákok közül a kisebbek az aerobic csoportban, valamint az iskolai énekkarban szerepelhettek. A nyolcadik osztályosok húsz táncospárja, valószínűleg eddigi életük legelegánsabb öltözékében keringőzött úgy, hogy sok szülő szemében az örömkönnyek is megjelentek.

A magas fokú fegyelmezettséget követelő felkészülés során, tánctudásuk mellett számos kompetenciaterületük is fejlődhetett. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen büszkén léptek a táncparkettre. A tanulók mellett a pedagógusokból verbuválódott tánckar szintén színvonalas produkcióval szórakoztatta a bálozókat.

Az ízletes vacsora elfogyasztása után a szülők és a vendégek jó hangulatú zenére táncolhattak. A tombolasorsolást nagy várakozás előzte meg, mivel a város számos vállalkozója és a szülők felajánlásainak köszönhetően, értékes nyereményeket vehettek birtokukba a szerencsés tombolavásárlók. Köszönet illeti az iskola valamennyi diákját, akik vállalták a felkészülést és szereplést a bálon. Hálásan köszönjük a szülők önzetlen segítségét, felajánlásait és részvételüket.

A bál eszmei sikerén kívül a pénzügyi vonatkozása is jelentős. Az előző évek bevétele a tanulók szabadidős tevékenységeinek támogatásán túl, a mindkét feladatellátási helyen felépült szabadtéri foglalkoztató költségeihez is segítséget nyújtott. Terveink szerint, a következő tanév intézményi munkatervében és a szülői szervezet munkatervében egyaránt, ismételten szerepelni fog ennek a sikeres rendezvénynek a megszervezése.

AJI

További friss hírek