Fordulat! Mégsem vandálok rongálták meg a szobrot?

nepomuki5A rendőrség szerint inkább arról lehet szó, hogy az emlékmű már nagyon rossz állapotban van, és “elfáradt” az anyag. 

Mint arról beszámoltunk, szerda reggelre megrongálódott Nepomuki Szent János központban álló szobra. A legrégebbi – 1793-ban felállított – majsai szobor fejének felső része esett le, és bár valaki visszatette, de fordítva…

Időközben ugyan helyre lett állítva a műemlék, továbbra sem tudni, hogy mi történhetett pontosan. Az egyházkerület inkább szándékos rongálásra gyanakszik, a rendőrök úgyanakkor úgy vélik, hogy pusztán arról volt szó, hogy elfáradt az egyébként is rossz állapotban lévő, homokkőből készült szobor anyaga. G. Kovács Gábor rendőrparancsnok szerint szoborrongálás esetén a vandálok többnyire le is döntik, vagy legalábbis megkísérlik ledönteni a műemléket. Ennek azonban most nyoma sem volt.

Ugyanazon az éjszakán ugyanakkor kukákat is rongáltak – az elkövetők azonban abban az esetben sem kerültek elő. Kérdésünkre a parancsnok elmondta, a szobor nincs benne a köztéri kamerák látóterében, tehát ezek a felvételek nem nyújtanak komoly segítséget. Egyelőre szakértőt rendeltek ki, aki megállapítja majd, hogy miért rongálódhatott meg a szobor.

nepomuki7

Majsainfo

majsainfo

További friss hírek