Fontos: így tartanak nyitva kedden a gyógyszertárak

images (1)A Semmelweis-nap miatt minden gyógyszertár zárva tart – elvileg. A közhivatalokban viszont biztosan nem lesz ügyfélfogadás.

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon (az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára).

Aznap ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is. A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosítva.

Majsán egyébként a három gyógyszertár közül kettő nyitva lesz. A Majsa Gyógyszertárnál a Semmelweis-nap ellenére is dolgoznak; a Kígyó Patikában délelőtt rendes nyitva tartás lesz, délutántól pedig ügyeletesek lesznek. Egyedül a Balzsam Patika tart zárva kedden.

Július 1-jén van a köztisztviselők napja is, ami azt jelenti, hogy aznap zárva lesznek a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények (azaz a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, kormányhivatalok, okmányirodák, adóhivatalok).

alfagsm_2

MajsaInfo/MTI

 

 

További friss hírek