Fontos döntések a munkahelyek védelmének érdekében

Húsba vágó döntéseket hozott a kormány.
A kialakult helyzetre való tekintettel fontos gazdasági döntéseket hozott a kormány. A világjárvány már nem csak az egészséget veszélyezteti, hanem a munkahelyeket is.

Ezért a vezetés meghozta a legszükségesebb döntéseket a munkahelyek megtartásához.
A magánszemélyek és vállalkozások hiteleinek tőke és kamat részletfizetési kötelezettségeit az év végéig felfüggesztik. A rövidlejáratú vállalkozási hitelek lejárata június 30-ig meghosszabításra kerülnek.

A holnapi naptól felvett fogyasztói hitelek fogyasztói díjmutatóját, a jegybanki alapkamat plusz 5%-ban maximalizálják.

A legsérülékenyebb szektorokban, turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kulturális szolgáltatások, taxisok munkáltatók járulékfizetési köztelezettségét elengedik, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken június 30-ig. KATA-s adózó taxisok átalány adóját elengedik szintén június 30-ig. Ezekben a szektorkban a bérleti díjakat nem lehet felmondani és a bérleti díjat nem lehet megemelni.

Változnak a munkavállalási szabályok, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a munkavállalók és a munkaadók meg tudjanak egyezni egymással.

A mai napon megjelenő rendelet és a holnapi napon megjelenő részletszabályok fogják tartalmazni azokat az információkat, amelyek az alkalmazásukat tartalmazzák.

Forrás: KVT
További friss hírek