Fontos a megelőző szabályok betartása a vírussal szembeni védekezésnél

kép: KVT
A járványügyi helyzet új szakaszában, a tavaszihoz képest már nagyobb számban vannak fertőzöttek, mégis sokkal bátrabbak az emberek, mivel jóval kevesebb a megszorítás, mint néhány hónappal ezelőtt.
– Ez nem azt jelenti, hogy a vírus az gyengébb lenne, ez inkább arra utal, hogy sajnos ezzel a vírussal együtt kell élnünk ezek után folyamatosan. Amíg nem lesz megfelelő védőoltás, addig csak a megelőzés, ami célravezető – nyilatkozta Dr. Nárai Tibor, szanki háziorvos, aki hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy mindenki betartsa azokat a szabályokat, amik a távolságtartásra, a helyes maszkviselésre és a kézfertőtlenítésre vonatkoznak. A háziorvos többek között felhívta a figyelmet a kézfogások, de a helyette gyakran alkalmazott könyökérintések mellőzésére és arra is, hogy a fertőzés könnyen terjedhet a sokak által megérintett bevásárlókosarak, vagy bevásárlókocsik révén. Mint elmondta: ajánlatos emiatt vásárlások előtt és után is a kézfertőtlenítés.
Nárai doktor arról is beszámolt, hogy folyamatosan vannak karanténban lévő betegek a településen. Két alkalommal volt olyan eset, amikor szükségesnek ítélte a Covid-teszt elvégzését és mindkét esetben pozitív lett az eredmény. Az egyik beteg már meggyógyult, a másik szanki származású beteg pedig karanténban gyógyul egy másik településen.

Forrás: KVT

További friss hírek