Folytatása következik: trükkös rablás Móricgáton

 

A rablók altatót kevertek a sértett italába.

Jövő héten kedden a Kecskeméti Törvényszéken másodfokon folytatódik a Móricgáton történt „trükkös rablás” tárgyalása. Az ügy lényege, hogy az egyik társkereső oldalon a másodrendű vádlott 2013. februárjában kapcsolatba lépett a sértettel, vele rendszeresen üzenetet váltott, majd annyira a bizalmába férkőzött, hogy a sértett személyes találkozóra hívta. A vádlottak megegyeztek abban, hogy a találkozót a sértett vagyontárgyainak eltulajdonítására használják fel, ezért porrá tört altatószert vittek magukkal.

2013. február 23-án délelőtt Budapestről leutaztak az egyedül élő sértett tanyájára, ahová az elsőrendű vádlott fogfájására hivatkozva mindketten bementek. Itt az épületet és a berendezését szemrevételezték, majd a sértett kínálását elfogadva, a konyhában kávéztak. A másodrendű vádlott – mialatt társa a sértettel beszélgetett – titokban a sértett italába belekeverte a magukkal hozott altatóport.

Rövid idő múlva a sértett öntudatlan állapotba került. A vádlottak a lakó-, valamint melléképületet közösen átkutatták, a nagyobb forgalmi és használati értékkel bíró vagyontárgyakat – műszaki és informatikai eszközöket, szerszámgépeket, lakásfelszerelési tárgyakat, fagyasztott élelmiszereket, ruhaneműket – a gépkocsijukba pakolták és visszautaztak Budapestre.

A sértett a kora esti órákban eszmélt fel, és észlelve az eltulajdonítást, feljelentést tett. A vádlottak összesen 804.679 forint értékű holmit tulajdonítottak el.

Az ügyben első fokon a Kiskunhalasi Járásbíróság tavaly szeptemberben hirdetett ítéletet, melyben az elsőrendű vádlottat – mint többszörös visszaesőt – 7 év 6 hónap fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat pedig – mint erőszakos többszörös visszaesőt – 8 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte – rablás bűntette miatt.

A Főügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében, a vádlottak és a védők pedig felmentésükért jelentettek be fellebbezést.

MajsaInfo

További friss hírek