Földet szeretne? Itt a lehetőség

 

Árverést tartanak a járási hivatalban. Mutatjuk a részleteket!

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a mező- és erdőgazdasági hasznosítású földek végrehajtási, felszámolási vagy önkormányzati adósságrendezési eljárás keretében történő értékesítése a járás települései (Kiskunmajsa, Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Jászszentlászló, Móricgát) tekintetében a Kiskunmajsai Járási Hivatal épületében (Bajcsy-Zs. u. 10.) kerül árverezésre. Hivatalunkban   előreláthatólag január 21-én, 22-én,28-án, valamint február 5-én kerül sor árverés megtartására.

Az árverésen kizárólag az vehet részt, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

  • A föld tulajdonjogát 1 ha területnagyság felett földművesként regisztrált személy szerezheti meg. A földművesnek nem minősülő személy csak akkor szerezheti meg a föld tulajdonjogát, ha a birtokában lévő föld területnagysága a megszerezni kívánt föld területnagyságával együtt nem haladja meg az 1 ha-t.
  • A BKMKH Megyei Földhivatalától hatósági bizonyítványt kell igényelni, ami illetékmentes, mely igazolja az árverésre való jogosultságot.
  • Csatolni szükséges a Földforgalmi törvény 13-15. §-a szerinti nyilatkozatot. (a hatósági bizonyítványt igénylő adatlap, valamint a nyilatkozat letölthető a lenti honlapról)
  • Át kell utalni előlegként a föld becsértékének 10%-át (ez a letéti díj), valamint a licitdíjat az árverési hirdetményben meghatározottak alapján. Az átutalásról a helyszínen be kell mutatni a banktól kapott terhelési igazolást.

Az árverés regisztrációval kezdődik, mely során ellenőrzik a részvételi jogosultságot, azaz a fenti feltételek fennállását. Az elővásárlásra jogosultaknak meg kell jelölniük, hogy az elővásárlási jogosultságuk mely törvényen, és mely ranghelyén áll fenn, az erre vonatkozó bizonyító erejű okiratokat a regisztráció során le kell adni.

A föld árverési vevője az lesz, aki a legmagasabb összegű érvényes ajánlatot teszi. Az árverező a vételi ajánlatot nem vonhatja vissza.

Az árverésre kerülő földterületeket a jegyzők a hirdetőtáblákon közzéteszik, valamint az érdeklődök megtekinthetik a  BKMKH Földművelésügyi Igazgatósága honlapján (http://bkmkh.hu/foldmuvelesugyi_igazgatosag/arveresi_hirdetmenyek), ahol az árverésre vonatkozó részletes tájékoztatók és nyomtatványok is megtekinthetők.

Dr. Kiss Melinda,  járási hivatalvezető

MajsaInfo

 

További friss hírek