Földcsuszamlás Majsán: szupertöbbséget szerzett Patkós Zsolt csapata

Rekordgyőzelmet aratott a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum-Élhető Kiskunmajsa csapata a vasárnapi önkormányzati választások során Kiskunmajsán. 

Patkós Zsolt – az adatok csaknem 100 százalékos feldolgozottsága alapján – a szavazatok 66,56 százalékát nyerte el, ami 2790 voksot jelent, szemben az összellenzéki támogatással bíró Faludi Tamással, aki 30,08 százalékot ért el, ami 1261 szavazatot jelentett. A harmadik jelölt, Valentovics István 3,36 százalékkal (141 voks) lett a harmadik.

A nyolc választókerületben szinte mindenhol Patkós csapatának jelöltjei nyertek, egy kivétel van, mégpedig a 7. vk., ahol az ellenzéki Papp Mihály hozta el a szavazatok többségét. A Fidesz-KDNP-NF-ÉK koalíció szavazattöbbségére jellemző, hogy még egy listás hely is jutott nekik – Faludiék így csak két mandátumot kaptak kompenzációként.  

A fentiek nyomán a képviselőtestületben háromnegyedes többséggel bír majd Patkós Zsolt és csapata (9-3 a képviselők aránya, mi más szóval szupertöbbséget jelent).

Az új testület:

 

Patkós Zsolt – polgármester

Nyerges Benjámin (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Czinkóczi Jenő (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Serbán György Norbert (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Nyerges Péterné (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Rávai Mónika (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Pap Eliza (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Dobóné Czinkóczi Erzsébet (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Pammer Norbert (Fidesz-KDNP-NF-ÉK)

Papp Mihály (Együtt Kiskunmajsáért Egyesület)

Faludi Tamás (Együtt Kiskunmajsáért Egyesület)

Deményi Ernő (Együtt Kiskunmajsáért Egyesület)

További eredmények a majsai járásban: 

Szankon a szavazatok több mint 45 százalékát begyűjtve Varga Ferencné lett az új polgármester, vagyis Patkós Zsolt utódja. Az adatok csaknem száz százalékos feldolgozottsága alapján a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum jelöltje 439 szavazatot kapott. Őt követte Lovas Benjámin (300 szavazat, 31,35 százalék), illetve Tabajdai Gábor (218 szavazat, 22,78 százalék). A szanki testületben is többsége lett a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum szövetségnek.

A járás többi településén nem volt különösebb izgalom, hiszen más hivatalban lévő polgármesterre „nem indultak rá”. Így Jászszentlászlón Nagy András, Móricgáton Csontos Máté, Csólyospáloson Ábrahám-Furus János, Kömpöcön pedig Tisoczki László folytathatja a településvezetői munkát.

További friss hírek